« takaisin

Tsekkaa yrityksen taustat ennen lahjakortin ostoa

13.2.2018

Lahjakortti on loistava tapa muistaa ystävää tai puolisoa. Konmarituksen kulta-aikana monikaan ei enää halua lahjaksi materiaa, vaan enemmän ilahduttaa lahjakortti esimerkiksi hemmotteluhoitoon. Mutta mistä voin tietää, miltä yritykseltä palvelu kannattaa ostaa?

Tsekkaa yrityksen taustat ennen lahjakortin ostoa

Vertaile yrityksiä ja hintoja

Ensimmäinen askel palveluyrityksen valinnassa on tutustua eri vaihtoehtoihin ja vertailla yrityksiä. Moni perustaa valintansa halvimmalle hinnalle, mutta kuten mummollasi on tapana sanoa, halvin vaihtoehto ei useinkaan ole paras, eikä ”köyhän kannata ostaa halpaa”. Epäilyttävän halpa hinta voi myös kieliä siitä, ettei yrityksellä ole aivan puhtaat jauhot pussissaan tai se ei kohtele työntekijöitään oikeudenmukaisesti. Ja ethän missään nimessä halua antaa lahjaa, joka tukee ihmiskauppaa tai veronkiertoa? Hinnat voivat vaihdella paljon myös sen mukaan, mitä kaikkea palvelu sisältää, ja hinnoissa on myös paljon alueellista vaihtelua.

Kun olet löytänyt sopivan yrityksen, jolta saat haluamasi palvelun, kannattaa vielä tutustua yrityksen taustoihin. Varsinkin kun lahjakortti maksetaan etukäteen, on syytä varmistua, että yrityksen toiminta on vakaalla pohjalla, eikä lahjansaajaa odota lappu yrityksen luukulla.

Zeckit-yritystietopalvelun avulla näet muun muassa yrityksen liikevaihdon, iän ja yleisen tulkinnan, millä tolalla yrityksen liiketoiminta on tärkeimpien luottotieto- ja rekisterimerkintöjen pohjalta. On myös hyvä varmistaa, että yrityksellä on voimassa oleva vastuuvakuutus, joka korvaa vahingon sattuessa vaikkapa pieleen menneen hiusten värjäyksen tai kärähtäneet silmäripset.

Tarkista mitä mieltä muut ovat olleet

Ennen kuin singahdat tilaamaan lahjakorttia, kannattaa toki vielä vilkaista yrityksen Zeckit-sivulta, mitä mieltä muut ovat olleet yrityksestä ja sen palveluista. Jos suurin osa yrityksen saamasta palautteesta on positiivista, ei kannata säikähtää yksittäisiä negatiivisia kommentteja tai palautteita. Meitä kun on moneen junaan, eikä kaikkia voi aina miellyttää. Muista myös aina antaa oma palautteesi Zeckitin kautta. Näin myös hyvät yritykset saavat ansaitsemansa kiitoksen ja lisää asiakkaita. Lue täältä vinkit arvioiden antamiseen.

Jos olet jaksanut käydä koko prosessin huolellisesti läpi, voit olla kohtalaisen varma, että teet onnistuneen valinnan. Muista kuitenkin aina pyytää lahjakortista kuitti ja säilyttää se varmuuden vuoksi ainakin niin kauan, että ystäväsi on käyttänyt palvelun.

Jos jostakin syystä kauhuskenaariot kuitenkin kävisivät toteen ja kaikki menisi pieleen, Kilpailu- ja kuluttajaviraston reklamaatioapuri auttaa sinua tilanteen korjaamisessa.

Hae yrityksiä

 

 

Lue lisää aiheesta