« takaisin

Kulahtiko kylppäri? Ota nämä asiat huomioon kylpyhuoneremontissa

Kulahtiko kylppäri? Ota nämä asiat huomioon kylpyhuoneremonttia suunnitellessa

Kylpyhuoneiden muoti ja tyyli muuttuvat nopeasti, joten oma kylpyhuone saattaa alkaa näyttää vanhalta, epämuodikkaalta ja kulahtaneelta jo muutamissa vuosissa. Aina ei kuitenkaan ole välttämättä tarvetta laittaa kaikkea uusiksi perustuksia myöten, sillä kylpyhuoneeseen saa uutta ilmettä pienelläkin budjetilla. Jos haluat kylppäriisi suuremman remontin, ammattilaisen apu takaa toimivan ja kauniin lopputuloksen.

Aloita kylpyhuoneremontti hyvällä suunnittelulla

Yli 30 vuotta kylpyhuoneremontteja toteuttanut rakennusmestari Juha Nummi Remontti-Nummi Oy:sta neuvoo, mistä asioista kannattaa lähteä liikkeelle kylpyhuoneremontissa. Remontti-Nummi on erikoistunut kosteiden tilojen, kuten kylpyhuoneiden, saunojen ja wc-tilojen remontoimiseen.

– Suunnitelman tekemiseen on hyvä käyttää paljon aikaa, jotta lopputulos on toiveiden mukainen. Itse remontti alkaa kylpyhuoneen kartoituksella. Jos asunto on rakennettu ennen vuotta 1994, on aina tehtävä asbestikartoitus. Lisäksi on tärkeää kartoittaa mahdolliset ongelmat rakenteissa tekemällä kosteusmittaukset ja todeta kosteusvauriot ja lattiakaivojen ongelmat ennen urakan aloittamista, Nummi kertoo.

Lisäksi on hyvä selvittää kylpyhuoneen ilmanvaihdon riittävyys sekä arvioida vesi- ja viemärijohtojen kunto. Vanhemmissa asunnoissa sähköasennukset ovat monesti puutteelliset ja riittämättömät nykyajan tarpeisiin, jolloin pistokepaikkoja voidaan lisätä ja valaistusratkaisuihin tuoda lisätehoja.

Pienen budjetin remontti-ideat

Jos on kätevä käsistään, pystyy kylpyhuonetta päivittämään suhteellisen edullisesti. Maalaaminen ainakin onnistuu monelta ja hyviä opetusvideoita voi etsiä netistä. Pieniä ja suuria remontteja toteuttanut Nummi kertoo, miten kylpyhuoneen saa uudistettua edullisesti.

– Kalusteiden vaihdolla saa jo muutettua kylpyhuoneen kokonaan. Samoin puunvärisen katon ja karmien maalaaminen raikastavat tilaa. Saunan oven vaihto on pieni juttu, joka muuttaa tilan ilmettä hyvinkin paljon. Osan työstä voi myös tehdä itse ja siten säästää kuluissa, esimerkiksi suunnittelu- ja purkutyön sekä jätteiden poiskuljetuksen, Nummi vinkkaa.

Ammattilaisen avulla laatua

Vaikka remonttia voi tehdä osin itsekin, jotkin asiat täytyy antaa ammattilaisten tehtäväksi, esimerkiksi pohjatyöt, vedeneristeiden tekeminen sekä sähkötyöt. Vesieristys- ja sähkötyöt vaativat toteuttajalta sertifikaatin, joka on osoitus ammattitaidosta ja osaamisesta.

– Pohjatöissä ei kannata säästää. Kun ne tehdään kunnolla, saadaan tärkeä vedeneristys tehtyä määräysten mukaisesti, Nummi sanoo.

Laatoitustyöt ovat myös usein hankalia henkilölle, jolla ei ole mitään rakennusalan koulutusta. Itse hutiloimalla tehdyt rakennusvirheet ja niistä johtuvat mahdolliset kosteusvauriot voivat kostautua esimerkiksi asunnon myynnin yhteydessä.

Vinkkejä kylpyhuoneurakoitsijan valintaan

Urakoitsijoita on monenlaisia, joten valintaa ei kannata tehdä hätiköiden. Nummi jakaa neuvonsa, joiden avulla ammattilaisen löytäminen kylpyhuoneremonttiin on helpompaa.

– Kannattaa kysyä referenssejä aikaisemmilta asiakkailta ja tehdä aina kirjallinen sopimus. Maksuerät on hyvä sopia maksettavaksi urakan etenemisen mukaisesti eikä ikinä ennakkomaksuina. Vastuu Groupin Zeckit-palvelusta voi tarkastaa yrityksen taustat sekä onko yritys hoitanut yhteiskunnalliset velvoitteensa tilaajavastuulain suhteen, Nummi kertoo.

Yrityksen talous- ja luottotiedot on hyvä selvittää, jotta yrityksellä on taloudelliset edellytykset hoitaa urakka kunnialla loppuun. Myös samanaikaisten kohteiden määrää olisi hyvä ottaa selville, jotta urakka ei venähdä tolkuttoman pitkäksi. Moni yrittäjä remontoi useampaa kohdetta samaan aikaan, jotta saa maksimoitua oman ajankäyttönsä. Tämä saattaa näkyä yksittäisten urakoiden venymisenä. Yrityksen käyttämiä yhteistyökumppaneita, kuten putki- ja sähköurakoitsijoita kannattaa myös tiedustella ja niiden taustoista ottaa selvää. Hyvistä urakoitsijoista kannattaa myös pitää kiinni.

– Itse olen käyttänyt jo kahdenkymmenen vuoden ajan samoja sähkö- ja putkiurakoitsijoita. Pitkä yhteinen historia takaa, että työt sujuvat ongelmitta ja aikataulu pitää, Nummi kertoo.

Jos kylpyhuonehaaveissa on isompi muutos eikä maalaus tai pieni puunaus riitä, urakoitsijan voi etsiä esimerkiksi Zeckit-yrityshausta.

Etsi ammattilaisia Zeckit-haun avulla

 

 

Lue lisää aiheesta