« takaisin

Isännöinnin ISA-auktorisointimerkki kertoo laadusta

Isännöitsijää valitessa kannattaa tarkastaa, onko yritys ISA-auktorisoitu. ISA-auktorisointi on laatusertifikaatti, joka vastaa hieman teollisuudesta tuttua ISO 9000 sertifikaattia. Sertifikaatin myöntää Isännöinnin Auktorisointi ISA ry.

Isännöinnin ISA-auktorisointimerkki kertoo laadusta

Jotta sertifikaatin voi saada, ulkopuolinen valvoja ISA:lta tulee tarkastamaan yrityksen toiminnan läpikotaisin.

Realia Isännöintiin kuuluvan Espoon Isännöinti Oy:n vastaava isännöitsijä Tero Harju kertoo miten sertifikaatin voi saada ja mitä se vaatii yritykseltä.

 - Ulkopuolinen tarkastaja tulee isännöintiyritykseen paikan päälle, ja seuraa miten asiat tehdään. Hän myös tutkii, miten esimerkiksi asiakastyytyväisyyttä valvotaan. Myös henkilökunnan kouluttautuminen, työnjako ja dokumentointi tarkastetaan. ISA:n edustaja haastattelee henkilökuntaa ja katsastaa myös sähköiset järjestelmät. ISA-auktorisointi kertoo, että yrityksen toiminta on valtakunnallisen järjestelmän kautta tarkastettu ja että se toimii. ISA:n valvoja antaa myös parannusehdotuksia, mikä on hyvä juttu, koska niiden avulla toimintaa voi kehittää, Harju kertoo.

ISA-auktorisointimerkki ei ole ikuinen, vaan laatua seurataan säännöllisesti ISA:n valvojan toimesta. Jos toiminta ei ole asianmukaisella tasolla, sertifikaatin menettää.

Pätevän isännöitsijän löydät Zeckit-palvelusta. Hakutuloksista pystyt rajaamaan yritykset, joilla on ISA-auktorisointi. Samalla voit tsekata, että yrityksen muutkin asiat ovat kunnossa.


Lue lisää aiheesta