« takaisin

Halaa putkaria -päivä

25.4.2018
25. huhtikuuta vietetään kansainvälistä Hug a plumber day:ta, eli vapaasti suomennettuna Halaa putkaria -päivää. Herää kysymys, mikä ihme tämä päivä on, ja miksi ihmeessä putkaria pitäisi halata?

Halaa putkaria -päivä

Putkarit, eli putkimiehet ja -naiset, tekevät tärkeää työtä, johon kaikki meistä eivät välttämättä ryhtyisi. Mietipä omalle kohdallesi, että viettäisit työpäiväsi onkien hiustukkoja hajulukoista tai avaamalla tukkiutuneita vessanpönttöjä?

Eivätkä putki- tai kylppäriremontitkaan usein ole niistä kaikista kiitollisimpia hommia tai miellyttävimpiä työmaita. Varsinkin isommassa taloyhtiöremontissa aikataulut usein venähtävät, ja asukkaat kyttäävät työtään tekevän putkarin olan yli, että mitäs sinne kylppäriin nyt sitten asennetaankaan ja tulevatko ne wc-kalusteet nyt varmasti suoraan. Puhumattakaan siitä, jos putkari saapastelee työmaalleen rennosti työasuun kuuluvat saappaat jalassa, ja asunnon omistaja kulkee hänen perässään huomauttelemassa kurajäljistä.

Valitusten ja huomioiden kohteita siis löytyy. Harva meistä kuitenkaan muistaa arvostaa tarpeeksi likaista ja raskasta työtä tekeviä putkareita ja kiittää hyvin tehdystä työstä. Halaa putkaria -päivä muistuttaakin meitä kiittämään ja halaamaan putkaria, ja muitakin raskaan työn raatajia, myös kaikkina muina vuoden päivinä. Siispä avaa käsivartesi, sulje nenäsi viemärin tuoksuilta ja halaa putkaria!

5 vinkkiä putkarin halaamiseen:

  1. Jos putkari vaikuttaa kärttyisältä, lähesty varoen.
  2. Tarjoa putkarille vaikkapa pullakahvit, jotta maaperä halaamiseen on suotuisampi.
  3. Kysy aina lupa halaamiseen, älä tee yllätyshyökkäystä!
  4. Kun yhteisymmärrys halaamisesta on saavutettu, levitä käsivartesi ja suorita halaus.
  5. Älä halaa liian pitkään, jotta tilanteesta ei tule kiusallinen.

Nyt vain rohkeasti halailemaan putkimiehiä ja -naisia!

Ps. Jos putkimies on vielä hakusessa, löydät sen näppärästi Zeckit-yrityshaun avulla: 

Hae yrityksiä

 

Lue lisää aiheesta