« takaisin

4 vinkkiä pienyrittäjien tukemiseen rahaa kuluttamatta

10.12.2020

4 vinkkiä pienyrittäjien tukemiseen rahaa kuluttamatta

Loppuvuosi on jälleen ollut täynnä kaikenlaista ostostapahtumaa. On Sinkkupäivä, Cyber Monday ja Black Friday, jolloin suuret kansainväliset verkkokaupat houkuttelevat ihmisiä toinen toistaan paremmilla tarjouksilla ja ilmaisilla toimituskuluilla. Pienet paikalliset yritykset jäävät tässä loppuvuoden ostoshysteriassa helposti isompien varjoon, koska pienillä yrityksillä ei ole samanlaista markkinointibudjettia tai mahdollisuuksia yhtä koviin tarjouksiin.

Koronan aiheuttama asiakaskato kuitenkin kurittaa erityisesti pienten yritysten taloutta, joten pienten yritysten tukeminen on nyt tärkeämpää kuin koskaan. Mutta jos oma kukkaro ammottaa tyhjyyttään tai omatunto soimaa ostamisesta, mitä muuta sitä voisi tehdä pienten yritysten eteen kuin ostaa heidän tuotteitaan tai palvelujaan?

1. Anna yritykselle arvio

Kun olet löytänyt yrityksen, josta tykkäät, kerro se kaikille muillekin! Voit antaa yritykselle arvion esimerkiksi Zeckit-palvelussa, josta löytyvät kaikki Suomen yritykset taustatietoineen ja asiakasarvioineen. Tämä on konkreettinen tapa auttaa yritystä löytymään paremmin ja saamaan lisää asiakkaita, sillä positiiviset arviot auttavat yrityksiä tulemaan paremmin esille Zeckit-yrityshaun tuloksissa.

2. Kerro suosikkiyrityksestäsi ystävillesi

Julista ilosanomaa suosikkiyrityksestäsi myös muissa kanavissa, esimerkiksi somessa. Vinkkaa yrityksestä kaikille tutuillesi, ystävillesi ja perheenjäsenillesi. Kerro aina muille, kun saat hyvää palvelua, löydät ihanan tuotteen tai yllätyt positiivisesti. Ihmisten ostopäätökset perustuvat hyvin usein suosituksiin, joten voit näin saada suosikkiyrityksellesi paljon lisää asiakkaita.

3. Reagoi yrityksen somepäivityksiin

Helppo tapa antaa yritykselle lisänäkyvyyttä omissa verkostoissa on seurata yritystä somessa ja reagoida yrityksen päivityksiin. Tykkää ja jaa yrityksen postauksia tai vielä parempaa: kommentoi, kuinka paljon pidät yrityksestä ja heidän tuotteistaan tai palveluistaan. Tästä tulee yrittäjälle takuulla hyvä mieli, ja samalla yritys saa ilmaiseksi positiivista lisänäkyvyyttä. Voit myös jakaa tietoa mahtavasta paikallisesta yrityksestä oman paikkakuntasi someryhmiin.

4. Tilaa yrityksen uutiskirje

Tilaamalla yrityksen uutiskirjeen pysyt kärryillä ajankohtaisista kampanjoista ja siitä, mitä uutuuksia tai muutoksia yrityksen tarjontaan tulee. Seuraamalla uutiskirjeitä et myöskään unohda suosikkiyritystäsi, kun on aika tehdä seuraava hankinta tai ajanvaraus.

Arvioi yritys tästä


Lue lisää aiheesta