« takaisin

Positiiviset arviot ovat markkinoinnin paras viidakkorumpu

Suositteluilla on suuri vaikutus asiakkaiden ostopäätöksiin ja viidakkorumpu onkin yksi tehokkaimmista ja vaikuttavimmista markkinointikeinoista. Niin vaikuttava, että tutkimuksen mukaan yli 90 % kuluttajista toteaa arvioiden vaikuttavan heidän ostopäätöksiinsä. Ystävien kommentit ja internetistä löytyvät arviot vaikuttavat siis asiakkaiden päätöksiin huomattavan paljon perinteistä mainontaa enemmän. Suositteluilla on erityisen suuri merkitys palvelutarjoajan valinnan kohdalla, koska palvelut ovat aineettomia, eikä niitä voi vertailla käytännössä samalla tavalla kuin konkreettista tuotetta.

Positiiviset arviot ovat markkinoinnin paras viidakkorumpu

Suosittelut leviävät ja näkyvät internetin ansiosta laajemmalle kuin aikaisemmin. Yrityksille on tarjolla erilaisia työkaluja suosituksien keräämiselle, mutta arvokkain ja aidoin suosittelu syntyy kuitenkin vain ylittämällä asiakkaan odotukset ja pitämällä asiakkaat tyytyväisinä.

Kuluttajille on olemassa suosittelu- ja vertailusivustoja pilvin pimein. Usein niillä voi verrata esimerkiksi hotellien ja lentolippujen hintoja tai lukea ravintoloiden saamia arvioita. Zeckit tarjoaa vastaavaa alustaa ja mahdollisuutta myös muiden alojen yrityksille. Sieltä löytyvät kaikki Suomen yritykset perustietoineen, ja yritykset voivat kerätä arvioita ja suositteluja palvelussa.

Asiakaskokemukset jäävät elämään

Huonon asiakaspalvelun ja asiakaskokemuksen aiheuttamia mainekriisejä syntyy päivittäin, ja ne leviävät kulovalkean tavoin. On erittäin tärkeää reagoida tällaisiin tilanteisiin. Zeckitissä pääset nopeasti reagoimaan tällaisiin tilanteisiin, koska voit lähettää viestejä arvioita antaneille henkilöille suoraan palvelusta. Jos olet saanut huonon arvion, voit olla yhteydessä asiakkaaseen. Tämä tarkoittaa sitä, että voit yrittää kääntää asiakkaan kokemuksen positiiviseksi ja saada samalla arvokkaita kehitysehdotuksia.

Kannattaa tietenkin kiittää myös hyvistä palautteista ja keskustella palveluun tyytyväisten asiakkaiden kanssa. Saat tietää, mitkä ovat yrityksesi vahvuudet asiakkaidesi mielestä. Täältä voit lukea vinkkejä, kuinka voit kehittää liiketoimintaasi asiakaspalautteen perusteella. Käyttämällä vähän ylimääräistä aikaa vastaamalla saamiisi arviointeihin osoitat, että kuuntelet asiakkaitasi ja otat heidän tarpeensa sekä mielipiteensä huomioon. Tämä vie hieman aikaa, mutta pidä mielessä: tyytyväiset asiakkaat ovat yrityksesi parhaita markkinoijia!

Jotta asiakkaasi ryhtyisivät yrityksesi suosittelijoiksi, tärkeintä on siis heidän tyytyväisyytensä takaaminen. Toisekseen, arvioiden ja palautteen antaminen on oltava helppoa. Zeckitissä arviointien kerääminen onnistuu helposti liittämällä widget yrityksen kotisivuille, jolloin asiakkaasi voivat arvioida yrityksesi suoraan sivuillasi.

Lisää Zeckit-yrityskooste yrityksesi kotisivulle


Lue lisää aiheesta