« takaisin

Vinkit kotisiivouksen ostamiseen

22.5.2018

Kodin siivous on harvalle mitään suurta herkkua, vaan suurin osa suorittaa viikottaisen kodin kuurauksen hampaat irvessä.  Olisi kuitenkin mukavaa, että koti ei olisi aina kuin pommin jäljiltä. Jos et halua tai pysty itse siivoamaan kotiasi, niin kannattaa etsiä hommaan ammattilainen. Mutta mitä kaikkea pitäisi ottaa huomioon valitessa yritystä kotisiivoukseen?

Vinkit kotisiivouksen ostamiseen

Mitä kotisiivoukseen kuuluu?

Monet yritykset tarjoavat yksityishenkilöille siivouspalvelua kotisiivouksen nimellä. Kotisiivous voi olla asiakkaan toiveiden ja tarpeiden mukaan joko viikoittain tehtävä siivous tai kertasiivous.

Tyypillisesti kotisiivouksessa imuroidaan ja märkäpyyhitään muun muassa kaikki hyllyt sekä lattiapinnat sekä imuroidaan matot, ovet, karmit ja peilit pyyhitään, keittiön altaat, pinnat ja laitteet pyyhitään, tiskit laitetaan koneeseen sekä kylpyhuoneen amme, WC-istuin, tasot ja pesuallas puhdistetaan. Usein siivooja vaihtaa myös lakanat ja vie roskat, mikäli asiakas näin haluaa.

Sen sijaan muun muassa ikkunoiden, saunan, seinien, katon tai uunin pesu ja vaatteiden silittäminen pitää yleensä tilata erillisenä palveluna. Ennen siivouksen tilaamista kannattaa aina selvittää omat siivoustarpeensa sekä mitä kaikkea siivouspalvelun viikko- tai kertasiivoukseen sisältyy ja mitkä palvelut pitää tilata erikseen.

Miten löydän hyvän ja luotettavan yrityksen kotisiivoukseen?

Ennen siivouksen tilaamista kannattaa aina selvittää yrityksen taustatiedot ja referenssit sekä kuuluuko yritys ennakkoperintärekisteriin. Täältä löydät lisää vinkkejä yrityksen valintaan. Kun ostat siivouspalvelun yritykseltä, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin, voit tehdä työstä verotuksessa kotitalousvähennyksen. Lue täältä lisää kotitalousvähennyksen tekemisestä

Siivouspalvelua valitessa kannattaa pyytää tarjous useammalta yritykseltä ja tarkastaa, mitä tuntiveloitus sisältää. Tarjouspyynnön pohjaksi on hyvä itse arvioida, kuinka kauan oman kodin siivoukseen itseltä suunnilleen menee aikaa. 50 neliön asunnon perusteelliseen siivoukseen menee siivouspalvelulta yleensä noin 3–4 tuntia.

Kotisiivous maksaa noin 30–45 euroa tunnilta. Hinta on korkeampi pääkaupunkiseudulla kuin muualla Suomessa, ja kertasiivous on yleensä tuntihinnaltaan kalliimpi kuin säännöllinen kotisiivous. Tuntihinta ei kuitenkaan välttämättä tarkoita lopullista hintaa, sillä urakan kestoon vaikuttaa kodin yleinen siisteys. Mitä ammattitaitoisempi tekijä on, sitä nopeammin työ tottakai edistyy.

Ennen siivouksen tilaamista kannattaa myös selvittää yrityksen saamat asiakasarviot ja -referenssit, jotta tiedät ostavasi palvelun hyvältä ja rehelliseltä yritykseltä.

Sitten eikun jalat pöydälle ja etsimään sopivaa siivojaa!

 

Hae yrityksiä

 

 

Lähteet

Verohallinto

Siivous.info

Suomalaisen työn liitto

 

 

Lue lisää aiheesta