« takaisin

Vessan muodonmuutos – pihistä tai panosta

Vessan muodonmuutos - pihistä tai panosta

WC kuuluu kodin käytetyimpiin tiloihin ja vaikka se olisikin pieni, sen remontointiin saa upotettua rahaa runsaastikin. Jos remonttikuume on iskenyt ja kaipaat vessallesi uutta ilmettä, tässä muutama idea WC:n edulliseen muodonmuutokseen – tai isompaankin remonttiin. Pintoja ehostamalla saat helposti ja edullisesti muutettua vessasi ilmettä käden käänteessä.

Seinien maalauksella tilan tuntua vessaan

Jos vessasi seinät ovat vuosien saatossa päässeet kulahtamaan, niihin saa helposti uutta ilmettä maalaamalla. Seinän materiaalin mukaan rautakaupasta löytyy niin kosteiden tilojen kuin laattojen maaleja monissa eri väreissä. Jos tarkoituksesi on pihistää budjetissa, voit maalata vessan itse ja näin säästää euroja esimerkiksi uusiin kalusteisiin. Vaaleat sävyt saavat tilan tuntumaan isommalta ja voit korostaa esimerkiksi yhtä seinää eri sävyllä.

Vinkki! Muista pestä seinät kunnolla ennen maalausta. Etenkin laattoja maalatessa esipesu ja maalausta edeltävät työt vaikuttavat maalin kestävyyteen.

Kalusteiden maalauksella tai vaihdolla uutta ilmettä 

Ovatko vessasi kalusteet vielä hyvässä kunnossa, mutta väri ei miellytä? Kaappien ovet ja rungot voi myös maalata tai maalauttaa ammattilaisella, jolloin saat uutta ilmettä melko helposti ja edullisemmin kuin ostamalla uudet kalusteet.

Nettikirppiksiltä ja kauppojen mallipoistoista voi myös tehdä wc-kalustelöytöjä. Mieti, kuinka paljon säilytystilaa vessaasi tarvitset ja mittaa tilasi ennen kalusteiden ostoa. Kalustekaupoilla kun välillä saattaa omat mittasuhteet vääristyä.

Kalusteiden lisäksi voit vaihtaa peilin ja valaisimen uusiin. Epäsuoralla valaistuksella saat luotua kivaa tunnelmaa. Esimerkiksi sijoittamalla valot pyöreän peilin molemmin puolin saat modernia tuntua perinteiseen putkimalliseen valoon verrattuna. Peilejä kannattaa etsiä myös muualta kuin WC-kalusteita myyvistä liikkeistä. Esimerkiksi yllä olevassa kuvassa olevan pyöreän peilin voi saada tavaratalosta jo muutamalla kympillä, kun kalusteliikkeissä peilien hinnat pyörivät sadoissa euroissa.

Uutta ilmettä WC:n lattiaan

Usein vessojen lattiamateriaalina käytetään laattaa. Kulahtaneen WC:n ilme muuttuu hetkessä pienemmälläkin remonttibudjetilla, kun pelkän laattalattian maalaa raikkaammalla värillä. Laattoja maalattaessa on kuitenkin muistettava tehdä pohjatyöt hyvin, jotta lopputulos olisi mahdollisimman kestävä. Monelle remontoijalle saattaa tulla yllätyksenä maalausprosessin aikaa vievät eri työvaiheet, mutta lopputulos palkitsee.

vessan lattia ennen ja jälkeen maalaamisen
Kuva: Vessan lattia ennen ja jälkeen maalaamisen

Vessan laatoituksen uusiminen on isompi remontti

Jos kuitenkin haluat laittaa vessan lattian laatoituksen kokonaan uusiksi, on edessäsi hieman suurempi remontti. Vanha lattia piikataan pois ja mikäli vessassa on lattiakaivo, tulee vesieristys uusia ennen uuden laatan asentamista. Vesieristystyöt tulee aina teettää ammattilaisella, jotta työ tulee tehtyä oikein ja vesieriste on huolellisesti laitettu. Suurempi remontti toki maksaa enemmän kuin pelkkä laattojen maalaaminen, mutta pääset valitsemaan mieleisesi laatat ja saat takuulla uuden ilmeen vessallesi. Täältä voit lukea ammattilaisen vinkkejä isompaan vessaremppaan. 

Jos oma osaamisesi ei riitä vessan remontin toteuttamiseen, etsi alta sopiva tekijä työlle.

Etsi ammattilaisia Zeckit-haun avulla


Lue lisää aiheesta