« takaisin

Parvekkeen lasituksella kesäksi yksi huone lisää

23.5.2019

Tiesitkö, että parvekkeen lasituksen voi teettää monenlaiselle parvekkeelle ja terassille sen koosta ja muodosta riippumatta? Lasituksen avulla voit saada parvekkeesta kesäksi yhden huoneen lisää, johon voit sisustaa ihanan viherkeitaan, rentoutumispaikan tai grillimestarin kokkauspaikan.

Lasituksen lisäksi voit pidentää parvekkeen käyttöaikaa laittamalla sinne myös lämmittimet. Lasituksen ansiosta parveke on suojassa tuulelta, sateelta ja puista lentäviltä roskilta. Kalusteet ja tekstiilit pysyvät hyvinä, samoin parvekkeen lattialaatat.  

Parvekkeen lasituksella kesäksi yksi huone lisää

Lasit parvekkeelle – ammattilainen apuun!

Parhaan lopputuloksen saa antamalla parvekkeen lasitustyön ammattilaisten tehtäväksi. Lumon Oy:llä kuntotarkastajana työskentelevä Hannu Hartikainen neuvoo, kuinka kaikki voivat saada parvekkeen monipuoliseen käyttöön.

Lumonilla uraa vuodesta 1991 alkaen tehnyt Hartikainen on ollut tekemässä parvekelasituksia aina siitä saakka, kun niitä alettiin asentamaan Suomessa kerrostaloihin. Lumon on suomalainen 40-vuotias yritys, jonka tuotantolaitokset sijaitsevat Kouvolassa, jossa Lumonin tuotteet valmistetaan. Lumon on täyden palvelun talo, josta saa parvekelasit, asennuksen ja huollon saman katon alta.

– Kun parvekkeessa on jonkinlainen katto ja kaiderakenne, lasitus pystytään tekemään kaikenlaisiin parvekkeisiin. Kattokin voidaan tarvittaessa rakentaa, jos sellaista ei ole. Parvekkeen lasitus on aina mittatilaustuote, eikä sitä oteta valmiina hyllystä. Lasitus tehdään uniikkina jokaisen parvekkeen mittojen ja rakenneratkaisujen pohjalta, Hartikainen kertoo.

– Omat parvekelasit voi hankkia ottamalla yhteyttä parvekelasivalmistajan myyntipalveluun, josta varataan aika parvekkeen mittausta varten. Mittauksen ja rakenneratkaisujen perusteella asiakas saa tarjouksen, jonka pohjalta edetään asiakkaan niin halutessa. Tarjouksen hyväksymisestä 4–6 viikkoa eteenpäin on parvekelasien asennus. Asentaja antaa käyttöopastuksen lasien toimivuuteen, kun lasit ovat paikallaan.

– Viiden vuoden käytön jälkeen on hyvä tilata huolto, jossa katsotaan läpi kaikki komponentit, rakenteet, pyörästöt, lasien säädöt, tiivisteet ja kaikki kuluvat osat. Huollon yhteydessä tehdään myös turvallisuustarkastus. Säännöllisesti viiden vuoden välein huollettujen parvekelasien laskennallinen käyttöikä on yli 30 vuotta, Hartikainen muistuttaa.  

Parveke hyötykäyttöön

Kun lasitukset on saatu paikalleen, on aika ottaa parveke monipuoliseen käyttöön. Kaipaisivatko parvekekalusteet ja tekstiilit päivitystä tai tila säilytysratkaisuja? Hyödynnä sisustussuunnittelijoiden ammattitaitoa myös parvekkeen ilmeen suunnittelussa. Ammattilaisen kanssa saat tehtyä parvekkeesta juuri toiveidesi mukaisen ja yhteneväisen asunnon muun tyylin kanssa.

Parvekkeella voit pitää pientä kasvimaata, jolloin tuoreet yrtit löytävät tiensä aamiaisleivälle ja salaatteihin omalta parvekkeelta. Puutarha-alan ammattilaisen kanssa löydät taatusti parvekkeellesi ja viherpeukalotaitoihisi sopivat istutukset.

Parvekkeen lasituksesta saa kotitalousvähennyksen 

Taitavia tekijöitä voit etsiä ilmaisesta Zeckit-palvelusta, josta löytyvät kaikki Suomen yritykset. Palvelusta löydät myös yritysten taustatiedot, muun muassa kuuluuko yritys ennakkoperintärekisteriin, jolloin voit saada työn osuudesta kotitalousvähennyksen.

Hae yrityksiä

 

 

 

Lue lisää aiheesta