« takaisin

Parveke ja terassi kesäkuntoon

24.5.2018

Lämpimät päivät ja auringonpaiste houkuttelevat menemään ulos viettämään aikaa, joten nyt on korkea aika laittaa parveke ja terassi kesäkuntoon. Lue vinkit terassin sisustamiseen ja ammenna kuvista inspiraatiota oman terassin suunnittelun.

Parveke ja terassi kesäkuntoonSijoittele kukat ja kasvit kerroksellisesti

Oletko jo kokeillut yrttien pienviljelyä terassilla? Itse kasvatetut yrtit ovat kesäkeittiön ja parvekkeen pikantti piristys. Istutuksissa näkyy kerroksellisuus, kun ruukut ryhmitellään kauniiksi kokonaisuuksiksi.

Vertikaalinen vihersisustaminen tarkoittaa viherseiniä, jotka voit rakentaa myös vaikka puulaatikoista, kuten yllä olevassa kuvassa on tehty. Puiset laatikot voit maalata lempivärillä tai trendiväreillä, kuten violetilla ja tummalla roosalla.

Parveke ja terassi kesäkuntoon
Ruukkuyrtit ovat kauniita katsella ja maukkaita maistella

Päästä luovuus valloilleen ja tee itse terassikalusteetParveke ja terassi kesäkuntoon
Päästä luovuus valloilleen ja tee itse terassikalusteet

Kesällä terassilla ja parvekkeella vietetään paljon aikaa, jolloin tärkeintä on, että sisustus miellyttää omaa silmää. Kokeile ja testaa eri värejä ja kasveja mieltymystesi mukaan. Terassikalusteet voi näppärä nikkari tehdä itse persoonallisista kierrätysmateriaaleista, kuten vanhoista autonrenkaista tai puulankuista. Peilipinnat ovat tulleet osaksi parvekkeiden sisustusta ja istutuksia. Tuunaa vanha vintiltä löytynyt aarre sointumaan kesähuoneen ilmeeseen, sillä ikkunanpoka toimii oivana raamina peilille.

Parveke ja terassi kesäkuntoon
Toista lempiväriäsi rohkeasti istutuksissa ja tekstiileissä

Istutuksilla saat luotua omannäköisen rentoutumispaikan. Kesäkukkia valitessa tärkeintä on miettiä parvekkeelle tai terassille tulevaa valon määrää ja kuinka korkeaksi lämpötila nousee. Kukkien ja kasvien valinnassa kannattaa käyttää myös viherrakentamisen ammattilaisen apua.

Jos et ole viherpeukalo, mutta kaipaat silloin tällöin piristystä parvekkeelle tai juhlapöytään, leikkokukat ovat oiva valinta. Leikkokukista saat koottua isoja juhlallisia sommitelmia tai arkisempia kimppuja tuomaan väriä ja tunnelmaa.

Parveke ja terassi kesäkuntoon
Leikkokukat luovat juhlavaa tunnelmaa

Talven jälkeen kesähuoneet on hyvä myös puhdistaa lattiasta kattoon tai ainakin pyyhkäistä kalusteet puhtaiksi. Lasitusten pesu voi myös olla tarpeen. Käänny tarvittaessa siivousalan ammattilaisen puoleen, jos oma aika, into tai kunto ei riitä ikkunoiden puhdistukseen. 


Lue lisää aiheesta