« takaisin

Hanki jouluksi siisti koti

20.12.2017

Lahjat ostamatta, kuusi kaatamatta ja lanttulaatikkokin pitäisi vielä väsätä. Kaiken kukkuraksi pitäisi vielä siivotakin! Mitäpä jos jättäisit tänä jouluna siivouksen ammattilaisten huoleksi? Kodin siivous on kiva joululahja paitsi itselle, myös apua tarvitsevalle läheiselle. Ulkoistamalla siivouksen saat myös itse enemmän aikaa vietettäväksi läheistesi kanssa.

Hanki jouluksi siisti kotiMitä kaikkea pitäisi ottaa huomioon siivouspalveluyritystä valitessa?

On tyypillistä suomalaista ajattelua, että kaikki kotityöt pitäisi tehdä itse. Avun palkkaamista kannattaa kuitenkin harkita, jos siivouksesta ei nauti, jos se tuntuu stressaavalta tai jos siihen ei fyysisten rajoitteiden vuoksi pysty.

Monet yritykset tarjoavat siivouspalvelua joulusiivouksen nimellä. Tyypillisesti siinä käydään läpi tilat, pinnat, ovet, listat ja komerot, joihin ei kajota normaalissa viikkosiivouksessa. Kyse onkin siis toisin sanoen tavallisesta kertasiivouksesta.

Siivousfirmojen kalentereissa jouluviikko alkaa täyttyä jo marraskuussa, joten kannattaa olla ajoissa liikkellä, jos haluaa ulkoistaa joulusiivouksen. Jos kuitenkin muistat asian liian myöhään, voit miettiä suursiivouksen lykkäämistä joulun jälkeiseen aikaan. Silloin siivoustyö on yleensä halvempaakin kuin juuri joulun alla.

Miten löydän hyvän siivousfirman?

Voit hakea siivouspalveluyrityksiä esimerkiksi Zeckit-haun avulla ja rajata hakutulokset näppärästi joko paikkakunnan tai postinumeron perusteella. Yrityksen perustietojen lisäksi löydät Zeckitistä hyödyllisiä lisätietoja, jotka lisäävät yritysten läpinäkyvyyttä ja auttavat sinua palveluntarjoajan valinnassa. Näet yrityksestä muun muassa työntekijöiden määrän, iän, liikevaihdon ja saatko yrityksen tekemästä työstä kotitalousvähennyksen. Luotettava Kumppani -yrityksistä on lisäksi saatavilla tulkinta yrityksen vero- ja työeläkemaksuista sekä tapaturma- ja vastuuvakuutuksista. Palvelussa on myös näkyvillä arviot, joita yritys on saanut muilta asiakkailtaan, joten näet mitä mieltä muut ovat olleet.

Mitä joulusiivous maksaa?

Kotisiivous maksaa noin 30–45 euroa tunnilta. Hinta on korkeampi pääkaupunkiseudulla kuin muualla Suomessa, ja kertasiivous on yleensä tuntihinnaltaan kalliimpi kuin säännöllinen kotisiivous. Tuntihinta ei kuitenkaan välttämättä tarkoita lopullista hintaa, sillä siivousurakan kestoon vaikuttaa kodin yleinen siisteys. Ja mitä ammattitaitoisempi tekijä on, sitä nopeammin työ tottakai edistyy.

Siivouspalvelua valitessa kannattaa pyytää tarjous useammalta toimijalta ja tarkistaa, mitä tuntiveloitus sisältää. Tarjouspyynnön pohjaksi on hyvä itse arvioida, kuinka kauan oman kodin siivoukseen itseltä suunnilleen menee aikaa. Esimerkiksi 50 neliön asunnon perusteelliseen siivoukseen menee yleensä noin 3–4 tuntia.

Kun ostat siivouspalvelun yritykseltä, joka kuuluu ennakkoperintärekisteriin, voit tehdä työstä verotuksessa kotitalousvähennyksen. Zeckit-selvityksestä näet heti, saatko kotitalousvähennyksen samalla kun etsit sopivaa yritystä. Lue lisää kotitalousvähennyksestä täältä.

Hae yrityksiä

Lähteet

Verohallinto

Siivous.info

Suomalaisen työn liitto


Lue lisää aiheesta