« takaisin

Asunnon myynti mielessä? Vertaile välittäjiä ja stailaa kotisi

13.11.2020

Asunnon vaihto mielessä Vinkit välittäjien vertailuun ja oman kodin stailaukseen

Kun oman kodin myyntiin laittaminen on sinulle ajankohtaista, kannattaa niin asunnon välittäjän valinnan kuin näyttöjenkin suhteen olla huolellinen. Oikea välittäjä kauppaa asuntoasi kuin omaansa, ja näyttöihin panostamalla saat potentiaaliset ostajat ihastumaan kotiisi – ja haluamaan sen itselleen.

Aiemmin kiinteistönvälittäjänä toiminut Senja on kasvattanut osaamistaan vuosien saatossa monilla eri koulutuksilla. Taustalla on kaksi sisustussuunnittelijan koulutusta, puusepän opinnot ja viimeisimpänä oman sisustuskaupan perustaminen. Kaiken taustalla on rakkaus kotiin ja sen laittamiseen omanlaisekseen. Sisustussuunnittelijan työn ja kiinteistönvälityksen myötä Senjalla on omat vinkkinsä annettavana asunnon myyntiä harkitseville.

Näin laitat asuntosi myyntiin

Oman asunnon myynti on yleensä se ensimmäinen vaihe uuden asunnon hankinnassa. Ne ostajat, joilla oma on jo myyty, ovat usein vahvemmassa asemassa tarjouskilpailuissa.

Oman asunnon myyntiä kannattaa ainakin kokeilla, sillä tällä hetkellä on hyvä aika myydä, kun myytäviä kohteita on tarjolla vähän ja ostajia liikkeellä paljon. Välittäjää valittaessa Senja muistuttaa pitämään mielessään muutaman tärpin:

  1. Ensikohtaaminen välittäjän kanssa. Onko välittäjä kiinnostunut sinun/teidän tarpeistanne vai vain asuntonne myyntiin saamisesta? Aidosti kiinnostunut välittäjä on motivoitunut myymään juuri teidän kotinne. Välittäjä voi myös vinkata sinulle, jos asuntoosi olisi hyvä tehdä jotain muutoksia tai ehostuksia myyntiä varten.
  2. Välityspalkkio ei aina kerro kaikkea. Jos välittäjä pienentää omaa palkkiotaan, se voi olla merkki myös myyntiin panostamisesta. Tutustu välittäjän toimiston kuviin ja myynti-ilmoituksiin. Kuvat ja esittelytekstit ovat ensimmäinen kohtaaminen mahdolliseen ostajaan, joten niiden pitäisi olla ammattimaisesti tehtyjä.
  3. Vertaile välittäjiä. Pyydä useampi välittäjä arvioimaan kotisi. Näet samalla heidän tyylinsä myyntityössä. Reipas ja aktiivinen ote myyntityöhön näkyy usein myös lopputuloksessa. Ammattitaitoinen välittäjä perustelee faktoilla arvioimansa hinnan asunnostanne. Korkea hinta omasta asunnosta varmasti houkuttelee, mutta pahimmillaan se voi viivästyttää myyntiä turhaan.

Stailaa asuntosi myyntikuntoon 

Kun ryhdyt asunnon myyntiin joko itse tai välittäjän avulla, tarkastele kotiasi ulkopuolisin silmin ja mieti, minkälaiseen asuntoon haluaisit itse mennä. Monia asuntoja nähneenä Senja jakoi meille muutamat vinkkinsä ennen näyttöä:

  1. Kaikki ylimääräinen tavara pois pöydiltä. Mieluiten liian tyhjää kuin liian täyttä. Asuminen saa ehdottomasti näkyä, mutta turhat tavarat ja lasten lelut kannattaa laittaa järjestykseen.
  2. Siivoa ja hanki tuoreita kukkia. Siisti ja puhdas koti houkuttelee astumaan sisään ja tutustumaan tarkemmin. Tuoreet kukat vaikkapa keittiön pöydällä viimeistelevät ilmeen, mutta älä käytä liian voimakkaan tuoksuisia kukkia.
  3. Korosta asuntosi vaaleita pintoja tai maalaa vaikkapa muutama kulahtanut seinä raikkaalla vaalean sävyllä. Vaaleat pinnat ovat ajattomia ja henkivät myös siisteydestä.
  4. Leivo vaikkapa pullaa tai yllätä kävijät suklaakonvehdeilla. Hyvä pullan tuoksu tai pieni makea jää mieleen ja saa hymyn huulille.
  5. Muista tuulettaa etenkin kesähelteillä. Tunkkainen ilma ei houkuttele. Tuuleta hyvän aikaa ennen näyttöä, niin saat asuntoon raikkaan sisäilman. Suljethan kuitenkin ikkunat ja ovet näytön ajaksi, jotta ostajalle ei tule olo, että peittelet tuuletuksella sisäilmaongelmia.
  6. Jos mahdollista, ota lemmikit mukaasi näytön ajaksi. Käärmeterraario tai sängyn alla lymyilevä kissa ei välttämättä ole kaikkien mieleen.
Täältä löydät lisää vinkkejä asuntosi myyntikuntoon laittamiseen.

Kiinteistövälittäjiä voit etsiä vaikkapa Zeckit-haun avulla. Sieltä löydät kaikkien Suomen yritysten taustatiedot ja asiakasarviot. 

Etsi ammattilaisia Zeckit-haun avulla


Lue lisää aiheesta