« takaisin

Valttikortti uudistuu 26.9.2022

26.9.2022

 

Olemme lanseeranneet uudistuneen Valttikortin 26.9.2022. Uudistuksella haluamme parantaa kortin tietoturvaa ja luotettavuutta ja estää mahdollisuutta kortin väärinkäyttöön.

 

Mikä Valttikortissa muuttuu? 

Uusi Valttikortti toimii lakisääteisenä henkilötunnisteena sekä palvelee kulunvalvonnassa ja ammattipätevyyksien todentajana kuten edeltäjänsäkin. Suurimpana uudistuksena on kortinhaltijan sähköinen tunnistautuminen, jonka avulla parannamme käyttäjän tietoturvaa ja työmaiden luotettavuutta.

Lue lisää uudesta Valttikortista

 

Olennaisimmat muutokset Valttikortissa ovat:
  • Valttikortin voimassaoloaika on jatkossa 3 vuotta.
  • Valttikortin vahvistaminen tulee osaksi Valttikortin käyttöönottoa. Jatkossa kortinhaltijan on vahvistettava henkilöllisyytensä ja tunnistauduttava pankkitunnuksillaan tai mobiilivarmenteella ennen kortin käyttöönottoa. Tunnistautuminen on pakollista syyskuusta 2023 lähtien.
  • Kortin vahvistamisen yhteydessä kortinhaltija saa henkilökohtaisen PIN-koodin,
    joka mahdollistaa tulevaisuudessa kortille uusia käyttötapoja.
  • Kortin ulkonäkö muuttuu ja uudet kortit ovat väriltään vihreitä.
  • Jatkossa toimitamme vain yhden kortin.

 

Uusi_vihreä_kortti_tiedote_900x439

 
 
Nykyiset oranssit/siniset Valttikortit toimivat uusien korttien rinnalla ainakin 31.5.2025 saakka, ellei kortin voimassaoloaika pääty tätä aikaisemmin.

Huomaathan, että uudistuksen myötä myös Valttikortin tilausprosessi on muuttunut. Jatkossa Valttikortit tilataan yritystilillä Ilmoita-palvelun sijaan uudesta Korttipalvelusta. Näin tilaat Valttikortin.