« takaisin

Työmaarekisteriin tehdyt päivitykset 31.12.2019

09.1.2020

Työmaarekisteriin tehtiin päivitys 31.12.2019. Seuraavat asiat muuttuivat päivityksen yhteydessä:

 

Vain tarpeelliset raportit voi lähettää

Työmaarekisteristä on mahdollista lähettää vain sellaiset raportit, joilla on jotain raportoitavaa. Erotat lähetettävät raportit selkeästi sekä Raportointi- että Lähettämättömät raportit -näkymistä. Korjausraportit voit lähettää tuttuun tapaan Raportointi- ja Lähetetyt raportit -näkymistä.

Jos kuukaudella ei ole mitään raportoitavaa, ei raporttia ole tarpeen lähettää. Tällaisia raportteja ei myöskään voi lähettää Työmaarekisterin kautta. Lue täältä tarkemmin, milloin raporttia ei tarvitse lähettää.

 

Työmaan osoite

Työmaan perustiedot -välilehdellä näkyy huomautus siitä, jos työmaan tiedoista puuttuu osoite. Täytä osoitetiedot, jos oma yrityksesi tai joku muu yritys tekee työmaalta edelleen raportointia. Lue työmaan osoitteesta lisää täältä.

Työmaan osoite muuttui pakolliseksi tiedoksi jo 22.10.2019 tehdyssä järjestelmäpäivityksessä.

 

Sopimustyypit

Sopimustyyppejä on käytössä jatkossa kaksi: Urakointi ja Työvoiman vuokraus.

Sopimukset, jotka merkittiin aiemmin Kunnossapito-tyyppisiksi, voit jatkossa merkitä Urakointi-tyyppisiksi.

Arvio sopimuksen päättymispäivämäärästä on tämän muutoksen myötä pakollinen kaikissa sopimuksissa. Urakointi-välilehdellä näkyy huomautus, jos työmaalla on sopimuksia, joilta puuttuu päättymispäivämäärä.

 

Toteutuneen laskutuksen tiedot

Toteutuneen laskutuksen tiedot kerätään yksiselitteisesti nimellä Kuukauden toteutunut laskutus.

Muista jatkossakin kohdentaa tuomasi laskutiedot oikealle sopimukselle tai lisätä tiedot kuukausitoteumana.

 

Urakkasumma

Arvio urakkasummasta on sopimuksilla vapaaehtoinen tieto. Voit lisätä summan, jos haluat ylläpitää sopimusten tietoja Työmaarekisterissä entiseen tapaan.

Urakkasummaa ei näytetä Verohallinnolle lähetettävillä raporteilla.

 

Kulkutiedot, ei sopimuksen voimassaolovaatimusta

Työntekijän tiedoista poistettiin tieto työskentelyn alku- ja loppupäivämääristä. Samalla poistimme Työmaarekisteristä vaatimuksen siitä, että työnantajan sopimuksen on oltava työmaalla voimassa, jotta työntekijän tiedot näkyvät työntekijäraportilla.

Työntekijälle pitää jatkossakin lisätä vähintään yksi kulkuleima joka kuukaudelle, jolloin hän on työskennellyt työmaalla. Myös työnantajayrityksellä pitää jatkossakin olla sopimus työmaalla, jotta kulkuleimojen lisääminen onnistuu. Lisätyn kulkuleiman perusteella työntekijän tiedot näkyvät työntekijäraportilla riippumatta siitä, onko työnantajayrityksen sopimus voimassa raportointikuussa.