« takaisin etusivulle

Vinkkejä Työmaarekisterin tehokkaaseen käyttöön

24.11.2016

Palvelumme_kuva-1.gif

Verotusmenettelylain mukainen rakennusalan tiedonantovelvollisuus toi mukanaan lisää hallinnollista työtä rakennustyön tilaajille sekä yhteisen rakennustyömaan päätoteuttajille. Rakennusalan tiedonantovelvollisuus edellyttää, että tilaajat ja päätoteuttajat raportoivat Verohallinnolle kuukausittain rakennustyömaan urakka- ja työntekijätietoja.

Työmaarekisteri-palvelumme on työkalu, jolla tätä tiedonantovelvoitetta voi helpottaa. Työmaarekisteri toimii rakennustyömaan yhteisenä tietovarastona ja arkistona. Jotta saat palvelusta kaiken hyödyn irti, ota huomioon nämä vinkit!

Käyttöoikeudet kunnossa?

Työmaarekisteriä käytetään Tilaajavastuu-käyttäjätunnuksella, joka useimmiten on henkilökohtainen sähköpostiosoitteesi. Pääkäyttäjän roolissa olevat käyttäjät voivat antaa käyttäjille Työmaarekisterin käyttöoikeuksia käyttöoikeudet-kohdassa. Käyttöoikeudet on annettava myös omalle käyttäjätunnukselle. Uusien työmaiden perustamista varten käyttäjällä tulee olla luo työmaa -käyttöoikeus. Kaikki työmaat -käyttöoikeus helpottaa työmaiden hallinnointia, jos niitä on useita.

Työmaan perustaminen

Kun käyttöoikeudet ovat kunnossa, voit perustaa uuden työmaan. Tämä tapahtuu luo uusi työmaa -painikkeesta. Työmaan perustamisen yhteydessä järjestelmä luo työmaalle Työmaa-avaimen, joka on työmaan yksilöivä, julkinen tunniste.

Jos sinulla on useampi Työmaarekisteriä käyttävä yhteistyökumppani, sovi heidän kanssaan, kuka perustaa työmaan Työmaarekisteriin.

Kun työmaa on perustettu, jaa Työmaa-avain eteenpäin urakointiketjussa ja ohjeista aliurakoitsijoitasi rekisteröitymään Ilmoita-palvelussa työmaalle. Näin voit hyödyntää heidän palveluun syöttämiään yritys- ja työntekijätietoja raporttien muodostamisessa.

Urakka- ja työntekijätietojen lisääminen sekä raportointi

Näet työmaan toimittajaketjussa yritykset, jotka ovat alapuolellasi. Toimittajaketju piirtyy Työmaarekisteriin sitä mukaa, kun sinne lisätään sopimuksia: sopimus syntyy, kun aliurakoitsija rekisteröityy työmaalle, mutta myös tilaaja voi lisätä sopimuksen itse urakkatiedot-välilehdellä.

Kun sopimukset ovat kunnossa, sinun tarvitsee enää lisätä kuukausittain sopimuksen toteutuneen laskutuksen tiedot sekä lähettää tiedot Verohallinnolle raportointi-välilehdellä. Jos olet päätoteuttaja, menettele samoin työntekijätietojen suhteen: lisää tiedot työntekijätiedot-välilehdelle ja lähetä raportti Verohallinnolle – ja valmista tuli!

Työmaarekisteri helpottaa tiedonantovelvollisuuteen liittyvää hallinnollista kuormaa ja säästää sinulta sekä aikaa että rahaa. Jos tarvitset lisää apua Työmaarekisterin käyttöön, kysy lisää vaikkapa sivustomme chat-asiakaspalvelusta ja lataa pikaoppaamme tästä: 

Tutustu palvelun pikaohjeeseen


Lue lisää aiheesta