« takaisin

Vieläkin parempi Valvoja

19.10.2017

valvoja-bisnode-rating.jpg

Valvoja-palvelumme on tilaajan väline toimittajien tilaajavastuutietojen seurantaan. Palvelu näyttää seurantaan asetettujen Luotettavien Kumppaneiden ajantasaiset tilaajavastuutiedot ja toimii myös kätevänä tilaajavastuutietojen arkistona.

Tilaajavastuutietojen lisäksi Valvojassa on marraskuusta alkaen mahdollista seurata toimittajien luottoluokitusta Bisnoden Rating-mallin mukaisten luottoluokitustietojen avulla. Ominaisuus helpottaa riskinhallintaa ja tarjoaa tilaajavastuutietojen lisäksi arvokkaita lisätietoja hankintapäätösten tueksi.

Bisnode Rating -tieto sisältyy automaattisesti niihin Valvoja-tilauksiin, joiden hinnoittelu perustuu valvottavien Y-tunnusten määrään. Ominaisuus on saatavilla lisämaksusta rajattomiin Valvoja-tilauksiin.

Kehitämme uutta ominaisuutta vaiheittain. Ensimmäisessä vaiheessa Valvojan päänäkymästä on nähtävissä Rating-mallin mukainen luottoluokitus. Myöhemmässä vaiheessa palvelussa tarjotaan suora linkki Bisnoden verkkopalveluun, josta käyttäjä voi ostaa Bisnoden luotto- ja yritystietoraportteja. Samalla ominaisuus tekee Valvoja-käyttäjän elämästä näppärämpää: mitä enemmän tietoa yhdessä paikassa on, sitä helpompaa hankintapäätösten tekeminen on.

Mitä Bisnoden Rating kertoo yrityksestä?

Rating on jatkuvapäivitteinen luottoluokitusjärjestelmä, ja se päivittyy automaattisesti vähintään viikottain. Siksi se on objektiivinen työkalu yritysten keskinäiseen vertailuun ja riskienhallintaan. Ratingin avulla saat arvokasta tietoa yrityksen maksukäyttäytymisestä pitkältä aikaväliltä.

Rating muodostetaan yrityksen toimintaa, taloutta, taustoja ja maksutapaa analysoimalla. Tässä huomioidaan noin 200 muuttujaa: esimerkiksi maksutapaa analysoidaan huomioimalla, maksaako yritys laskunsa ennen eräpäivää, eräpäivänä vai vasta sen jälkeen. Osakeyhtiön päärating muodostetaan vuosittain edellisen vuoden tilinpäätöksen perusteella. Muiden yritysmuotojen osalta tietoja kerätään samaan tapaan, mutta ilman julkistettua tilinpäätöstä yritys ei voi saavuttaa korkeinta AAA-luokitusta.

Yrityksen vastuuhenkilöiden taustat tai muut yritysyhteydet vaikuttavat Ratingin muodostamiseen. Jos siis Eeron Esimerkki Oy:n tiedot mahdollistavat korkeimman AAA-luokituksen, mutta yrityksen omistajan toinen yritys, Eeron Huono Esimerkki Oy, on C-luottoluokassa, ei Eeron Esimerkki Oy todennäköisesti saa AAA-luokitusta.

Bisnoden AAA-luottoluokitus kategorisoi yritykset seitsemään eri luokkaan

  • AAA: Korkein luottoluokitus. Luottoriski minimaalinen.
  • AA: Hyvä luottokelpoisuus. Keskimääräistä pienempi luottoriski.
  • A: Luottokelpoinen. Normaali luottoriski.
  • AN: Toiminta uutta / Tausta ei ole negatiivinen. Normaalia hieman suurempi luottoriski, pienehköä luotonantoa puolletaan.
  • Ei Ratingia: Tiedot ovat puutteelliset tai ristiriitaiset.
  • B: Epätyydyttävä. Normaalia suurempi luottoriski.
  • C: Luotonantoa ei puolleta. Luottoriski huomattava.

Miten saan Valvojasta kaiken hyödyn irti?

Visionamme on helpottaa asiakkaidemme hallinnollista työtä, jotta heiltä säästyisi enemmän aikaa olennaiseen. Rating-ominaisuuden kehittäminen palveluun on yksi askel ajansäästöä ja tietojen helppoa saatavuutta kohti. Muistathan myös maksuttoman Suosittelutehdas-toiminnon? Suosittelun avulla varmistat yhteistyökumppaneidesi tilaajavastuutietojen saatavuuden.

Suosittelun tarkoituksena on kutsua puuttuvia toimittajia Luotettaviksi Kumppaneiksi, jotta saisit Valvojasta kaiken hyödyn irti. Suosittelu on täysin ilmaista, ja kutsumme yhteistyökumppanisi liittymään palveluun postitse, sähköpostitse tai puhelimitse.

Lue lisää suosittelusta


Lue lisää aiheesta