« takaisin etusivulle

Valvoja vai Vahti?

09.2.2017

vahti_vai_valvoja.jpg

Tilaajavastuun tarjoamien palveluiden avulla voit helpottaa hallinnollista kuormaasi. Voit esimerkiksi valvoa omien toimittajiesi tilaajavastuutietoja sekä vahtia, että kaikki työntekijät tekevät työnsä. Kuulostaa yksinkertaiselta, mutta miten tämä nyt oikeastaan menikään? Mihin nimiltään niin kovin samankaltaiset Valvoja ja Vahti on tarkoitettu?

Valvoja on tarkoitettu jokaiselle yritykselle, joka on velvollinen tekemään tilaajavastuulain mukaisia selvityksiä sekä arkistoimaan näitä selvityksiä. Valvojaan saat lisättyä valvottavaksi eli seurantaan minkä tahansa Luotettava Kumppani -palvelussa mukana olevan yrityksen. Valvoja tekee loput puolestasi.

Valvoja-palvelu:

  • Pitää kirjaa, millaisessa tilassa valvottavien yritysten Luotettava Kumppani -raportit ovat.
  • Lähettää vastuuhenkilöille sähköpostia, kun raporteissa on jotain huomautettavaa.
  • Tallentaa ja arkistoi raportit automaattisesti.

Vielä lyhyemmin: Valvoja auttaa pitämään huolta tilaajavastuulain velvoitteista.

Vahti on tarkoitettu rakennustyömaiden päätoteuttajille, joiden on ylläpidettävä työturvallisuuslain vaatimaa henkilöluetteloa työmaalla. Vahti kuuluu Veronumero-tuoteperheeseen ja toimii osana Työmaarekisteriä.

Vahdissa voit:

  • Lisätä ja ylläpitää työntekijöiden perehdytykseen liittyviä tietoja.
  • Tulostaa lisäämiesi tietojen perusteella ajan tasalla olevan henkilöluettelon.
  • Lisätä kulkuleimoja Vahdissa oleville työntekijöille.

Tärkeimpänä: Vahti auttaa työturvallisuuslain vaatiman henkilöluettelon ylläpitämisessä.

Valvoja on siis tarkoitettu yritysten tietojen seuraamiseen ja tilaajavastuulain kiemuroiden ratkomiseen. Vahti auttaa rakennustyömaan päätoteuttajaa pitämään kirjaa työntekijöistä, jotka työmaalla kulloinkin saavat olla. Entä sitten Luotettava Kumppani, Ilmoita, Valttikortti ja Työmaarekisteri? Tarkempia tietoja palveluistamme löydät Tilaajavastuu-palveluiden osalta täältä ja Veronumero-palveluiden osalta täältä.

Jos haluat testailla Valvojaa käytännössä, tarjoamme siitä tällä hetkellä maksuttoman kokeilukuukauden. Voit lukea lisää palvelusta ja maksuttomasta kokeilujaksosta täällä: Lue lisää Valvoja-palvelusta


Lue lisää aiheesta