« takaisin

Valvoja-käyttäjä, huomioi nämä!

23.8.2016

paragraph_2.jpg

Valvoja-palvelumme tarjoaa työn tilaajalle kätevän välineen toimittajien tilaajavastuutietojen seurantaan ja arkistointiin. Valvojan käyttö helpottaa tilaajavastuulain velvoitteiden hoitamista ja säästää sinulta sekä aikaa että rahaa. Jotta saat Valvojasta kaiken hyödyn irti, kannattaa huomioida seuraavat asiat.

Lisää sopimuskumppanisi valvontaan ennen sopimuksen tekemistä. Tilaajavastuulain mukaan tilaajavastuutiedot on selvitettävä ennen sopimuksen tekemistä, joten tätä ei kannata jättää viime tinkaan! Keskeisin huomioitava asia on sopimuksen laatimishetkellä tarkastettu ja arkistoitu voimassaoleva tilaajavastuuraportti.

Valvoja-palvelussamme valvontaa ei voi aloittaa menneisyydessä eikä automaattista valvontaa voi tehdä takautuvasti. Yrityksen tilaajavastuutietojen seuranta ja arkistointi alkaa siitä päivästä, kun lisäät yrityksen seurantaan. Suomen Tilaajavastuu Oy ei myöskään voi hakea sinulle takautuvasti alihankkijasi tilaajavastuuraportteja.

Yli vuoden kestävissä sopimussuhteissa tilaajavastuutietojen valvonnan on oltava säännöllistä. Rakennusteollisuus RT Ry:n suositus on, että tiedot tarkastetaan vähintään kerran kolmessa kuukaudessa.

Alihankkijan tilaajavastuutiedot on säilytettävä vähintään kaksi vuotta siitä, kun sopimusta koskeva työ on päättynyt. Jos lopetat yrityksen seurannan Valvojassa, tilaajavastuuraportit eivät enää arkistoidu! Jotta vältät laiminlyöntimaksun, huolehdithan siis, että olet lisännyt alihankkijasi valvontaan hyvissä ajoin ja että et poista tätä valvontalistaltasi liian aikaisin.

Jotta Valvojan käyttö olisi mahdollisimman tehokasta ja saisit siitä kaiken hyödyn irti, alihankkijoidesi tulee olla Luotettavia Kumppaneita. Luotettavien Kumppaneiden tilaajavastuutiedot ovat aina sähköisesti tarkastettavissa ja ajan tasalla, ja siksi Luotettavien Kumppaneiden tilaajavastuutietoja on helppo valvoa sähköisesti.

Jos alihankkijasi ei ole vielä liittynyt Luotettavaksi Kumppaniksi, voimme auttaa sinua suosittelemaan Luotettavaksi Kumppaniksi liittymistä.

Lue lisää suosittelusta


Lue lisää aiheesta