« takaisin etusivulle

Valttikortin valokuvat ja viisi perisyntiä

02.6.2016

Eikö Valttikorttitilauksesi mennyt taaskaan läpi? Punertavatko verkkokalvosi vihasta ja epätoivosta? Jotta löydät sisäisen zenisi, valotan Valttikorttien hylkäysviestin taustaa. En halua pahoittaa mieltäsi, päinvastoin: tarkoitus on tehdä kortistasi mahdollisimman edustava. Valttikorttihan on henkilökohtainen käyntikorttisi.

hyvkuvav2.jpg

Kuva on yksi kortin näkyvimpiä ominaisuuksia ja on sinun etusi kannalta tärkeää, että kuva on edustuskelpoinen. Valttikortti kun on työturvallisuuslain mukainen kuvallinen henkilötunniste.

Toivon, että seuraavista yleisistä hylkäyssyistä olisi sinulle apua tulevien valokuvaussessioiden varalle:

1. Henkilö liian etäällä kuvassa. Kuvaan on saatu edustavannäköinen henkilö, mutta häntä pitäisi tarkastella mikroskoopilla, jotta kaverin kasvot tulisivat tutuiksi. Kuvattavaa ei tarvitse pelätä, joten rohkeasti vaan lähituntumaan! Tärkeää on, että kuvattava rajataan hyvin: päälaki ja olkapäät kuvaan.

2. Liian tumma kuva. Kuvaa räpsiessä kannattaa ottaa valaistus huomioon. Aurinkoisena päivänä huomioi, että lippalakki tai takaa hyökkäävät varjot saattavat tehdät kasvot liian varjoisiksi. Älä myöskään ota kuvaa vastavaloon.

Muista pimeällä kuvattaessa valaistus, jotta kuvattava kaveri saadaan parrasvaloihin. Valaistus kannattaa kohdistaa epäsuorasti kuvattavan kasvoille parhaan lopputuloksen saamiseksi.

3. Epäselvä tausta. Marjanpoimija metsikössä, turisti taajamassa? Varmista, että kuvaa ottaessa kuvattava ei nojaa lautakasaan, ruoki sorsia tai jammaile diskovalojen seassa. Valitse mahdollisimman selkeä ja yksikertainen tausta. Hyvä tausta on esimerkiksi vaalea seinä.

4. Työrekvisiitat. Vaikka kuvattavalla olisikin uudet Dolce & Gabbanan hienot aurinkolasit ja aurinko paistaa, ei niitä tarvitse esitellä henkilökuvassa. Silmien pitää olla kortissa näkyvillä. Myös upeat karvalakit, lippikset, heijastusliivit tai työmaakypärät pitää jättää kuvasta pois.

5. Pystykuva vai vaakakuva? Varmistathan, että Valttikorttiin tuleva kuva on pystykuva. Jotkin laitteet saattavat kääntää kuvan vaakakuvaksi. Kuvaa voit kääntää useissa muokkausohjelmissa ohjelman valikosta ”Rotate clockwise” tai ihan härmäläisittäin ”Käännä myötäpäivään”. Tämän jälkeen muista tallentaa kuva.

Jos kuva on neliömäinen, se saattaa kääntyä järjestelmässä väärinpäin. Saat kuvasta oikean muotoisen leikkaamalla vasemmalta ja oikealta puolelta pienen siivun kuvankäsittelyohjelmassa, esimerkiksi Paint. Tämän jälkeen muista vielä tallentaa kuva ja ladata se uudestaan palveluun.

Viimeisenä vinkkinä kehotan tilausta tehtäessä katsomaan kortin esikatselukuvaa. Se näyttää valokuvan sellaisena, miltä se fyysisessä kortissa tulee näyttämään.

Tehdään Valttikortistanne yhdessä entistä tyylikkäämpi käyntikortti!

Tsekkaa video postauksen alusta, niin tiedät, millainen kuva on edustava!

Lue lisää Valttikortista!


Lue lisää aiheesta