« takaisin etusivulle

Uudistuksia Työmaarekisteriin

Työmaarekisteri_päivitys.jpg

Viime kuukausina kehittäjämme ovat paiskineet töitä hartiavoimin palveluidemme parantamisen parissa. Kova työ on tuottanut hedelmää, ja iloksemme olemme voineet tuoda Työmaarekisteri-palveluun lukuisia sen käyttöä helpottavia päivityksiä sekä kokonaan uusia ominaisuuksia. Nyt minulla onkin ilo kirjoittaa lyhyt yhteenveto siitä, miten olemme uudistaneet Työmaarekisteriä viime kuukausina.

Käyttöä helpottavia päivityksiä

Jos sinulla on useita työmaita Työmaarekisterissä, olet saattanut huomata, että navigointi Työmaarekisterissä ei ole aina ihan yksinkertaista. Uusimman päivityksen myötä helpotimme tilannetta: nykyään Työmaarekisteri ei palauta sinua listassa ensimmäisenä olevan työmaan kohdalle, vaan se muistaa tehdyt yritys- ja työmaavalinnat liikuttaessa Työmaarekisterin perusnäkymän ja ”Kaikki työmaat” -näkymän välillä. Työmaarekisteri muistaa yritys- ja työmaavalinnat myös ”Lähettämättömät raportit”, ”Lähetetyt raportit”, ”Laskutietojen tuonti” ja ”Kuukausitoteumat” -välilehtien välillä siirryttäessä.

Navigoinnin helpottamisen lisäksi siistimme ”Toimittajaketju” -välilehteä. Työmaarekisterin uudessa versiossa sekä toimittajan että tilaajan tiedoissa näytetään samassa sarakkeessa yrityksen nimi, y-tunnus ja maakoodi.

Muuttuneiden raporttien merkiseminen

Joulukuussa päivitimme Työmaarekisterin ”Raportointi”- ja ”Lähetetyt raportit” -välilehdille tiedon siitä, ovatko raportilla ilmoitetut tiedot muuttuneet sen jälkeen, kun raportti on lähetetty Verohallinnolle. Raportin tietojen muuttuminen esitetään ikonien avulla: jos raportin kohdalla on siis muuttuneesta raportista kertova ikoni, lähetä korjausraportti Verohallinnolle.

Korjausraportti tarkoittaa saman kuukauden ja saman työmaan uudelleen lähetettyä raporttia: sen avulla voi siis oikaista jo Verohallinnolle ilmoitettuja tietoja. Lisätietoja korjausraportoinnista voit lukea täältä.

Luotettava Kumppani -tilan näyttäminen Työmaarekisterissä

Uutena ominaisuutena toimme Työmaarekisterin ”Toimittajaketju”- ja ”Urakkatiedot” -välilehdille näkyviin toimittajan Luotettava Kumppani -raportin tilan. Nyt näet yhdellä silmäyksellä toimittajasi tilaajavastuutietojen tilanteen. Ominaisuus helpottaa kokonaiskuvan saamista siitä, missä tilassa toimittajasi ovat, mutta ei vielä kelpaa tilaajavastuuselvitykseksi.

Tilaajavastuulain velvoitteiden hoitamiseksi sinun tulee tarkistaa, ladata ja tallentaa toimittajasi tilaajavastuuraportti Raportti-palvelussamme tai vaikka lisätä toimittaja valvontaan Valvoja-palvelussa.

Matka jatkuu

Hyvän alun jälkeen kehitystyömme jatkuu. Olemme saaneet asiakkailtamme paljon hyviä kehitysideoita ja työstämme niitä - lisääkin ideoita saa antaa. Tehdään Työmaarekisteristä yhdessä parempi palvelu!

Jos haluat tietää ensimmäisten joukossa, mitä palveluillemme kuuluu, tilaa blogipostauksemme sähköpostiisi.


Lue lisää aiheesta