« takaisin

Uskalla epäonnistua ja muita opetuksia Nordic Business Forumista

23.10.2019

Uskalla epäonnistua ja muita opetuksia Nordic Business Forumista

Osallistuimme suurella joukolla vuoden 2019 Nordic Business Forumiin. Vaikka Forumissa on kyse maailmaa muuttavasta johtajuudesta, sai sieltä arvokkaita oppeja myös yrityskulttuuriin, sen kehittämiseen ja elämään muutenkin. Mitä tapahtumasta sitten jäi mieleen? Tässä meidän porukkamme ajatuksia:

Uskalla yrittää ja epäonnistua

Mulla nousi päällimmäisenä mieleen epäonnistumisen tärkeys. Se ettei pidä pelätä epäonnistumisia, vaan kokeilla asioita rohkeasti ja tehdä asiat ensi kerralla epäonnistumisesta oppineena eri tavalla. Kukaan ei ole menestynyt ilman, että olisi eka juossut päin seinää 100 kertaa. Epäonnistumista tulisi kuitenkin myös työyhteisössä ymmärtää ja hyväksyä. Muuten pelataan varman päälle, koska pelätään palautetta mikä siitä seuraisi!”

”Minullekin jäi mieleen yrittämisen ja epäonnistumisen tärkeys ja omana itsenään olo. Mottoni on, että ole oma itsesi, kaikki muut ovat jo varattuja. Lisäksi, että asiakas ei osta, koska kerrot, kuinka hyvä olet, vaan siksi mitä tunnetta herätät. Ei siis ole tärkeää kertoa heti kaikkia teknisiä ominaisuuksia, vaan kertoa, miten tuote tekee elämästä helpompaa tai mukavampaa.”

Ole oma itsesi – se on kallein ominaisuutesi

”Monessa puheenvuorossa nousi myös esiin suorasti ja epäsuorasti, että on tärkeä olla oma itsensä ja pistää oma persoonansa täysillä peliin, sillä se luo luottamusta (ja välillä on myös superhauskaa, kun joku hulluttelee menemään!). Ja tähänhän meillä kannustetaan, tulemaan töihin omana itsenä.”

Muista muuttua ja innovoida

”Vain muuttuminen pitää hengissä – muutosta varten tarvitset ideoita, ideointia varten tarvitset psykologisesti turvallisen ympäristön. Testaa ideat nopeasti ja muista, että keksinnöt ja epäonnistuminen kulkevat käsikädessä. Kerää kaikilta uusia ideoita ja palautetta – parhaat ideat eivät välttämättä tule niiltä, joilta olettaisi. Puhu epäonnistumisista avoimesti ja opi käsittelemään häpeäntunnetta – fear of failure vie voimia ja on menestyksen tiellä. Pelolle ei ole tilaa menestyksesi yhtälössä.”

Pyhitä aikaa pysähtymiselle

”Ylikuormittunut mieli ei innovoi. Luo työpäiviisi tilaa ajattelulle ja anna samalla mahdollisuus ideoiden syntymiselle. Idean testaus on aina riskinoton arvoista. Ihmisen biologinen rytmi vaikuttaa arkielämässä paljon enemmän kuin voisi uskoakaan – tärkeää milloin teet merkittävimmät päätökset.”

”Kiireen keskellä tulee usein vain suoriuduttua eri tehtävistä ja juoksevista asioista, niin töissä kuin kotonakin. Pysähdy välillä, ota aikaa itsellesi ja perheellesi ja ole vain läsnä.”

Uskalla käydä myös vaikeat keskustelut

”Minua kosketti eniten Brené Brownin sanoma vaikeista keskusteluista, haavoittuvuudesta voimavarana ja kommunikoinnin selkeydestä. On olemassa sanonta, tärkein keskustelu on se mitä välttelet. Kohtaa vaikeat asiat ja kommunikoi selkeästi. Selvennä viestiäsi ja tarkenna ymmärrystäsi toisen viestistä yhä uudelleen, vaikka se tuntuisi hullulta ja epämukavalta. Clear is kind. Unclear is unkind.”

Heräsikö ajatuksia? Kommentoi alle!

Millan kirjoitus jatkaa postaussarjaa, jossa kerromme yrityskulttuuristamme ja matkastamme itseohjautuvana organisaationa. Voit tilata blogipostauksemme sähköpostiisi ja pysyt näin ajan tasalla matkamme kulusta. Kaikki yrityskulttuuripostauksemme löydät täältä.


halloween-luuranko

Osallistu kisaan ja voita leffaliput!

Onneksi olkoon ! Löysit yhden sivuillemme piilotetuista örkeistä. Kuinka monta lisää löydät?

Kommentoi Facebookissa olevaan postaukseen löytämiesi örkkien määrä ja osallistut leffalippujen arvontaan (1×2 leffalippua).

Osallistu kisaan Facebookissa

 


Lue lisää aiheesta