« takaisin etusivulle

Ellasta kasvoi Tilaajavastuulla digimarkkinoinnin osaaja

07.2.2018

Uratarina_Ellasta_kasvoi_Tilaajavastuulla_digimarkkinoinnin_osaaja.jpgTilaajavastuulla työskentelee paljon erilaisia ihmisiä. Jokainen tilaajavastuulainen on oman erityisalueensa ammattilainen ja tärkeä osa Tilaajavastuun arkea. Koska olemme ylpeitä jokaisesta tilaajavastuulaisesta, haluamme tuoda heidän tarinansa esiin uudessa Uratarina-blogisarjamme. Ensimmäisessä postauksessa tutustutaan Ellaan, joka työllistyi Tilaajavastuulle vuonna 2016 aluksi Academic Workin kautta, mutta siirtyi pian kokonaan Tilaajavastuun palkkalistoille.

Asiakaspalvelusta digimarkkinoinnin osaajaksi

Ella pääsi toiveidensa mukaisesti työpaikkaan, jossa saisi tehtyä osa-aikaisten asiakaspalvelutöiden ohella markkinoinnin harjoittelun ja opinnäytetyön. Työt Tilaajavastuulla hän aloitti sisäisen asiakaspalvelun juoksevien asioiden parissa. Asiakaspalvelutöiden ohella hän perehtyi Tilaajavastuun palveluihin ja palveluasiantuntijan tuuraamiseen. Töiden aloittaminen asiakaspalvelutehtävissä toi hyvän näkymän Tilaajavastuun asiakkaista ja heidän arkipäiväisistä haasteistaan.

Tietotaidon kasvaessa Ellan työtehtävät ovat alkaneet painottua enemmän markkinointiin. Kokemus asiakaspalvelutyöstä on hänen mielestään hyvä pohja markkinoinnille, sillä digimarkkinoinnin parissa työskentelyssä on tärkeää tietää, mitä asiakasrajapinnassa tapahtuu. Ellan työpäivä sisältää muun muassa verkkosivujen päivittämistä, hakukoneoptimointia ja asiakaskokemuksen kehittämistä.

”Parasta tällä hetkellä on se, että saan kokeilla paljon uusia asioita ja pääsen koko ajan kehittymään. Vaikka olenkin ihan työurani alussa, saan tehdä todella mielekkäitä asioita ja opin paljon uutta.” Ella haluaa kehittyä digimarkkinoinnissa ja paremmaksi sisällöntuottajaksi. Suurempi, vähemmän konkreettinen tavoite on tehdä merkityksellistä työtä, jolla hän voi vaikuttaa ja auttaa muita ihmisiä.

Motivoituneet kollegat ja joustava työpaikka

Ellan ensivaikutelma Tilaajavastuusta työnantajana oli positiivinen. Heti haastattelussa kävi ilmi, että työntekijöitä halutaan tukea, ja se sai Ellan tuntemaan, että hänet halutaan Tilaajavastuulle töihin.

”Heti haastattelussa tunsin, että täällä on hyvä fiilis ja toimiston sisustus kieli modernista työpaikasta. Oli aivan mahtavaa, että jo haastattelun aikana alettiin miettimään, miten saisin markkinoinnin harjoittelun tehtyä Tilaajavastuulla ja minulle kerrottiin, että voin tehdä myös opinnäytetyön Tilaajavastuulle. Tällainen työntekijöiden sitouttaminen oli itselleni aivan uutta.”

Opiskelun ja työskentelyn yhdistäminen ei Ellan mielestä ollut vaikeaa. Hän sai syvällisen perehdytyksen työhönsä, ja työpäivät pystyttiin suunnittelemaan niin, että ne sopivat hänen aikatauluunsa. ”Yrityskulttuurimme antaa tilaa kehittää omaa rooliaan ja omaa osaamistaan, ja se jos mikä on alusta asti ollut korvaamatonta osa-aikaiselle opiskelijalle. Sitä mahdollisuutta ei ihan joka työpaikalla ole.”

Ellan mielestä Tilaajavastuun vahvuus on, että työkaverit ovat motivoituneita ja kaikki tekevät töitä antaumuksella. ”Tiimipalaverissa yksi tiimiläisistä spontaanisti kesken muiden asioiden totesi, miten mahtava meidän tiimimme on ja miten iloinen hän on koko tiimistä. Se todella lämmitti mieltä!”

Ellan vinkit työpaikkaa etsiville opiskelijoille:

  1. Hae työpaikkaa avoimin mielin, älä rajaa hakuasi liikaa.
  2. Kuuntele työhaastattelussa, mitä työ käytännössä olisi ja mitä työpaikka sinulle tarjoaa. Monilta pääsee helposti unohtumaan, että työhaastattelu on tilaisuus tutustua puolin ja toisin.
  3. Laita hakuvahdit päälle kaikilla työnhakusivustoilla, niin bongaat kiinnostavat paikat heti, kun ne julkaistaan.

Uudessa Uratarina-blogisarjassamme kerrotaan työntekijöidemme erilaisista poluista Tilaajavastuulla. Jos haluat tutustua tilaajavastuulaisiin paremmin, voit tilata blogipostauksemme sähköpostiisi.


Lue lisää aiheesta