« takaisin

Susannan matka opiskelijasta viestinnän asiantuntijaksi

28.3.2018

Susannan_matka_opiskelijasta_viestinnän_asiantuntijaksi.jpg

Susanna Huurinaisen työura Tilaajavastuulla alkoi joulukuussa 2011 markkinoinnin opiskelujen ohella. Hän aloitti tehtävänsä asiakaspalvelussa, josta siirtyi myöhemmin viestinnän ja markkinoinnin pariin. Vuosia Tilaajavastuulla Susannalla on takanaan jo reilu kuusi, ja siinä ajassa onkin jo ehtinyt tapahtua kaikenlaista. Tilaajavastuun henkilöstömäärä on esimerkiksi kasvanut kahdestatoista tilaajavastuulaisesta lähes viiteenkymmeneen.

Työtehtävät kasvoivat yrityksen mukana

Susannan työuran alku Tilaajavastuulla oli hyvän asenteen ja onnistumisen halun johdosta vauhdikas, ja pian aloittamisen jälkeen vastuut ja tehtävät asiakaspalvelussa kasvoivat. Yrityksen kasvaessa myös asiakasmäärät kasvoivat räjähdysmäisesti, joka myös lisäsi Susannan työpäiviä. Kuuden vuoden aikana Susanna on ollut mukana muun muassa Tilaajavastuun uusien palvelujen rakentamisessa ja julkaisussa, kansainvälisen toiminnan rakentamisessa, tapahtumien järjestämisessä sekä viestinnän eri alueiden suunnittelussa ja kehittämisessä. ”On ollut hienoa nähdä ja olla osana yrityksemme kasvutarinaa. Vuosien varrella on sattunut ja tapahtunut, mutta yhteishenki on saanut yrityksemme voimavarat ihan uudelle tasolle. Ilman jokaisen tilaajavastuulaisen ponnisteluja emme olisi tänä päivänä tässä.”

Vahvuuksina yhteishenki, välittäminen ja joustavuus

Tilaajavastuulla henkilöstöön halutaan panostaa monin eri tavoin. Susannalle oli karttunut työhistoriaa eri toimialoilta ennen Tilaajavastuulle tuloa, joten hän on myös nähnyt, miten eri yrityksissä panostetaan henkilöstöön. ”Tilaajavastuulla olen saanut tuntea itseni tärkeäksi osaksi työyhteisöä. Henkilöstöstä välittäminen näkyy muun muassa joustavina työmahdollisuuksina, motivoivina henkilöstöetuina ja itsensä kehittämisen mahdollisuuksina. Jokaisella työntekijällä on ollut mahdollisuus hyödyntää koulutuksia itsensä kehittämiseksi, ja henkilöstön hyvinvointiin panostetaan monin eri keinoin.”

Susannan mielestä ehdottomasti yksi parhaista asioista Tilaajavastuulla on joustavuus. Jo opiskeluaikoina työajat pystyttiin sovittamaan hänen omiin aikatauluihinsa sopiviksi, ja työtä oli mahdollista tehdä joko kotoa käsin tai toimistolta. Myös erilaiset elämäntilanteet otetaan Tilaajavastuulla huomioon joustavasti. Susanna esimerkiksi palasi äitiyslomalta takaisin viestinnän tehtäviinsä osa-aikaisesti, jotta työn ja äitiyden sovittaminen yhteen sujuisi jouhevasti.

Unelmia, tukemista ja työkavereiden kannustamista

Itseohjautuvuus on keskeinen osa Tilaajavastuun yrityskulttuuria. Susannan ura on hyvä esimerkki siitä, kuinka työtehtävät muuttuvat oman panostuksen ja motivaation kautta. Tilaajavastuulla halutaan tukea työntekijöitä tekemään unelmatyötään ja kehittämään itsestään oman tehtävänsä johtajia. Perinteinen hierarkia on jäänyt taakse, ja työskentely tapahtuu toisia tukien ja kannustaen. Tilaajavastuulla myös välitetään työkavereista aidosti, eikä ketään jätetä pulaan kiperässä tilanteessa. ”Mieleenpainuvimpia muistoja vuosien varrelta ovat ne hetket, kun asiakaspalvelussamme on ollut jokin kriisi ja monet tilaajavastuulaiset, toimitusjohtajamme Lasse mukaan lukien, ovat auttaneet ja kantaneet kortensa kekoon. Aito välittäminen ja toistemme auttaminen on ehdottomasti vahvuuksiamme nyt ja tulevaisuudessa.”

Haluatko lukea muiden tilaajavastuulaisten uratarinoita? Esimerkiksi Henrin uratarinaan voit tutustua täällä.

Uratarina-blogisarjassamme kerrotaan työntekijöidemme erilaisista poluista Tilaajavastuulla. Jos haluat tutustua tilaajavastuulaisiin paremmin, voit tilata blogipostauksemme sähköpostiisi.


Lue lisää aiheesta