« takaisin etusivulle

Henrin työharjoittelu johti controllerin pestiin

07.3.2018

Uratarina: Henrin työharjoittelu johti controllerin pestiin.jpg

Tällä kertaa Uratarina-blogisarjassa tutustutaan Henriin, joka tuli tradenomiopintojensa loppupuolella Tilaajavastuulle laskennan ja rahoituksen työharjoitteluun. Harjoittelu vei Henrin mukanaan, ja kohta hänellä onkin takanaan jo neljä vuotta Tilaajavastuulla. Henri koki, että jo alusta alkaen hänet otettiin avosylin vastaan Tilaajavastuun ”isoon perheeseen”. Ensivaikutelma työpaikasta oli positiivinen, ilmapiiri ja työntekijöiden välinen yhteishenki innostivat opinnäytetyötä tekevää ahkeraa opiskelijaa.

Etätyöskentely ja liikuntamahdollisuudet motivoivat

Opiskelun ja työnteon yhdistäminen onnistui alusta alkaen todella hyvin, sillä työt järjestyivät joustavasti Henrin aikatauluihin sopiviksi. Opintojen ja töiden yhdistämisessä auttoi myös mahdollisuus etätöihin, jolloin työt pystyi tekemään vaikka kotisohvalta käsin.Etätyö on hieno mahdollisuus. Olen kiitollinen, ettei tarvitse ihan jokaisena työpäivänä matkustaa Vantaalta Leppävaaraan, vaan voin käyttää matkustusajan muuhun kuin autossa istumiseen.

Henrin mielestä etätyömahdollisuuden lisäksi parhaita juttuja Tilaajavastuulla on se, että työntekijät saavat käyttää kaksi tuntia työaikaa kuntoiluun viikon aikana. Henri onkin hyödyntänyt ahkerasti toimistorakennuksessa olevaa kuntosalia. Parhaat muistot neljän vuoden ajalta ovat Henrin mukaan ehdottomasti yhteisistä juhlista ja illanvietoista, jolloin yhteishenki korostuu entisestään.                        

Unelmana controllerin tehtävät

Alkujaan Henri tuli Tilaajavastuulle talousassistentiksi, ja hänen työnkuvaansa kuului monenlaisia talouden ja hallinnon avustavia tehtäviä. Ajan myötä Henrin työnkuva on muuttunut vähitellen kohti controllerin työtehtäviä, jotka sisältävät muun muassa budjetointia, talousraportointia ja -laskelmia.

Parasta hänen mielestään työtehtävissä on, etteivät ne ole yleensä sidottu aikaan tai paikkaan, vaan työpäivän sisällön voi itse aikatauluttaa ja päättää. Tärkeintä on, että hommat tulee tehtyä ajallaan. ”Controllerin tehtävät tarjoavat myös paljon haastavia ja aikaa vieviä keissejä, joiden parissa työpäivä kuluu huomaamatta!” Henrin tulevaisuuden tavoitteena on kasvattaa vastuutaan ja olla Tilaajavastuun matkassa mukana kohti mielenkiintoisia kansainvälisiä markkinoita.

Tilaajavastuulla kannustetaan unelmoimaan suuresti ja tähtäämään myös sellaisille työurille, jotka eivät liity suoraisesti Tilaajavastuun toimintaan. Henrin unelmana onkin työskennellä tulevaisuudessa urheilun parissa, esimerkiksi controllerin tehtävissä suuressa urheiluorganisaatiossa.

Henrin vinkki opinnäytetyötä aloittaville

Henri vinkkaa opiskelijoille, ettei opinnäytetyön ja työpaikan suhteen kannata mennä sieltä mistä aita on matalin, vaan etsiä aihe ja paikka, jotka ovat omasta mielestä kiinnostavia. ”Opinnäytetyö vaatii itseltä paljon vaivaa ja motivaatiota. Työ etenee huomattavasti vaivattomammin, kun aihe on itseä kiinnostava ja paikka tarjoaa hyvät puitteet työn edistämiselle.

Kiinnostaako muiden tilaajavastuulaisten uratarinat? Esimerkiksi Ellan matkaan asiakaspalvelusta digitaalisen markkinoinnin osaajaksi voit tutustua täällä.

Uratarina-blogisarjassa kerrotaan työntekijöidemme erilaisista poluista Tilaajavastuulla. Jos haluat tutustua meihin tilaajavastuulaisiin paremmin, voit tilata blogipostauksemme sähköpostiisi.


Lue lisää aiheesta