« takaisin

Työelämään tutustumassa Tilaajavastuulla

17.1.2017

työharjoittelu.jpgAlkuvuodesta käynnistyy jälleen kiivas kesätyö- ja harjoittelupaikkojen etsintä. Ensimmäisillä työ- ja harjoittelukokemuksilla voi olla erittäin suuri merkitys nuoren tulevaisuuden valinnoille. Tilaajavastuulla on ollut ilo tarjota erilaisia harjoittelu- ja työelämään tutustumisjaksoja mahtaville nuorille. Tilaajavastuulla TET-jaksonsa, eli peruskoulun yläkoulun oppimäärään sisältyvän työelämään tutustumisensa, suorittanut 9.-luokkalainen Venla Niskala kertoo TET-viikostaan seuraavasti:

"TET- viikkoni alkoi maanantaina ja päättyi seuraavan viikon keskiviikkona. Harjoitteluun Tilaajavastuulle päädyin, kun isäni, joka työskentelee Tilaajavastuulla, kertoi miettiessäni harjoittelupaikkaa, että hänen työpaikalleen otettaisiin varmasti. Päätin, että voisin tulla tänne, kun muistelin edellisvuoden taksvärkistä, että Tilaajavastuu on tosi mukava paikka ja täällä on mukavia työntekijöitä. 

Kun tulin Tilaajavastuulle, minulla ei ollut kauhean tarkkaa kuvaa, mitä täällä tehdään. Taksvärkin ansiosta kuitenkin tiesin jo jonkin verran, missä mitäkin on, sekä muistin myös osan työntekijöistä 

Tilaajavastuu on mukava työpaikka ja viihdyin siellä todella hyvin! Tilaajavastuulla on rento työilmapiiri, jossa viihtyy varmasti jokainen työntekijä. Työtilat ovat myös mukavat ja niihin on selkeästi panostettu, mikä on todella hyvä mielestäni, sillä se on omasta kokemuksestani tärkeässä osassa työssä viihtymisessä. Työntekijät täällä ovat mukavia ja kannustavia. Minulle oltiin täällä todella ystävällisiä ja pääsin heti joukkoon mukaan iästäni huolimatta. 

TET-jaksoni aikana sain koota joulukuusen ja pakata lahjoja sekä arkistoida Luotettava Kumppani -valtakirjoja, postittaa kirjeitä yrityksen asiakkaille ja pääsin myös muokkaamaan markkinoinnin kuvia. Sain myös osallistua kokouksiin ja pääsin kuuntelemaan, katselemaan ja kokeilemaan mitä eri työntekijät tekijät tekivät töissä ollessaan. 

Mielenkiintoisinta oli päästä näkemään mitä kaikkea yrityksessä tehdään, sillä en aikaisemmin ole päässyt yhtä tarkasti seuraamaan yrityksen toimintaa. Tehtävistä, joita sain TET-jaksoni aikana kokeilla, on aika vaikea valita mukavinta, sillä pidin kaikista tehtävistä, joita näin ja tein. Voisin tehdä niitä myös mieluusti ammatikseni aikuisena. 

Mielenkiintoista Tilaajavastuulla oli, että kuinka monta eri tehtävää ja ryhmää voi olla yhden yrityksen alla ja silti yritys voi toimia hyvin ja yhtenäisesti. Erittäin mukavaksi harjoitteluni teki työpaikan hyvä ilmapiiri, jonka takia aamulla oli mukava tulla tänne eikä tarvinnut jännittää yhtään. 

Pidin paljon ajastani Tilaajavastuulla ja olen iloinen, että päätin tulla tänne, sillä sain paljon uutta tietoa ja osaamista täältä. Tämä oli todella kiva ja hyvällä tavalla erilainen paikka tutustua työelämään. Jos joskus vielä tulee tilaisuus, tulen varmasti tänne uudestaan!"

Nuorissa on tulevaisuus

Me Tilaajavastuulla annamme mielellämme harjoittelumahdollisuuksia nuorille. Uskomme unelmoinnin voimaan ja haluamme kannustaa kaikin tavoin nuoria etsimään unelmiaan. Siksi pidämme tärkeänä, että harjoittelijat pääsevät monipuolisesti mukaan yrityksen toimintaan, eikä heitä käytetä pelkästään ilmaisena toimistoapuna. Täysin palkattomia harjoitteluita meillä ei ole, vaan maksamme kaikesta työstä korvausta.

Ensimmäiset työharjoittelut voivat olla hyvinkin ratkaisevia. Ne muokkaavat odotuksia työelämää kohtaan ja saattavat jopa asettaa suunnan nuoren opiskelu- ja työpaikkavalinnoille. Harjoittelupaikan tarjoavalla yrityksellä on suuri vastuu. Tulevaisuuden tekijät hakevat kohta taas harjoittelupaikkoja ja kesätöitä. Annetaan heille hyvä kuva suomalaisesta työelämästä ja kunnon eväät työelämää varten!


Lue lisää aiheesta