« takaisin

Tehoa rakennustyömaiden työajanseurantaan Kellokortti.fi-palvelulla

20.6.2019
Tehoa rakennustyömaiden työajanseurantaan Kellokortti.fi-palvelulla

Pohditaanko teillä työajanseurannan uusimista? Olette yksi monista, sillä yhä useammassa rakennusalan yrityksessä on otettu käyttöön nykyaikainen työajanseuranta. Viime vuosina nähdyt lakimuutokset ovat asettaneet uusia vaatimuksia tiedon keruuseen, eivätkä perinteiset tuntilaput enää tunnu riittävän.

Vaikka lakisääteisyys ja verottajaraportointi ovat iso syy työajanseurannalle, kannattaa se muutenkin liiketoiminnan kannalta. Tehokkaalla työajanseurannalla voidaan parantaa muun muassa asiakaslaskutusta, työn suunnittelua ja työturvallisuutta.

Työtuntien kohdistaminen ja hyväksyminen

Kellokortti.fi-palvelussa tuntiseurannan voi hoitaa työmaalta toiselle siirrettävissä olevalla leimauslaitteella, joka toimii avaimenperätunnisteella tai Vastuu Groupin Valttikortilla. Vastaavasti palvelun saa käyttöön liikkuvalle työntekijälle tai pienelle työmaalle matkapuhelimella. Tehdyt tunnit voidaan kohdistaa esimerkiksi asiakkaalle, litteralle tai projektille. Kohdeseurantaa voidaan tehdä myös usealla eri tasolla, eli voidaan esimerkiksi valita ensimmäiseksi asiakas ja seuraavaksi työvaiheen nimi.

Kohdeseuranta on hyödyllistä, kun halutaan nähdä, mihin aikaa työmaalla käytetään. Mitä tarkemmaksi kohdistus rakennetaan, sen monipuolisempia raportteja saadaan. Käyttöön voidaan ottaa myös työaikakirjauksien hyväksyntä, jossa työnjohtaja kuittaa tunnit oikein kirjatuksi ja lähetettäväksi laskutukseen.

Asiakaslaskutus paremmaksi työajanseurannalla

Työajanseurannalla voidaan myös parantaa asiakaslaskutusta. Se lisää laskutuksen luotettavuutta, helpottaa hinnoittelua ja antaa paremman kuvan laskutettavan työn määrästä. Kun tiedot työtunneista sekä lisä- ja muutostöistä ovat aina ajan tasalla, voidaan työ laskuttaa asiakkaalta tarkemmin. Tämä on myös asiakkaan etu, sillä asiakas näkee läpinäkyvämmin, mistä maksaa.

Lisäksi työajanseuranta muodostaa kerätyistä tiedoista hyödyllisiä raportteja, jotka helpottavat nykyisten ja tulevien työmaiden suunnittelua ja hinnoittelua. Tuntikirjanpito auttaa myös palkanmaksussa ja sen avulla voidaan todentaa alihankkijoiden laskuja. 

Läsnäoloseuranta parantaa työmaiden turvallisuutta ja työntekijöiden jaksamista

Työajanseurannalla on myös vaikutusta työturvallisuuteen. Työmaalta tulisi aina saada reaaliaikainen lista, ketkä työntekijöistä tulevat paikalle ja milloin he poistuvat. Näin tiedetään aina, keitä alueella liikkuu. Työajanseuranta antaa myös esimiehelle paremman kuvan työkuormasta ja lisäkäsien tarpeesta. Työajanseuranta on myös hyödyllinen erimielisyyksissä, sillä sen tietoihin voidaan aina palata jälkikäteen.

Vastuu Group ja Kellokortti.fi yhteistyössä jo vuosia

Yksi työajanseurannan tärkeimpiä tehtäviä rakennusalalla on verottajaraportoinnin hoitaminen. Olemmekin tehneet sen helpoksi!

Kellokortti.fi on Vastuu Groupin virallinen partneri ja toimimme yhteistyössä varmistaaksemme tietojen luotettavan siirron palveluidemme välillä. Jos työmaalla käytetään Valttikortteja, henkilötiedot siirtyvät palveluun automaattisesti Vastuu Groupin rekisteristä. Kellokortti.fi-palveluun kerätyt työaikatiedot voidaan lähettää myös valintasi mukaan verottajalle ilmoitin.fi-palvelun kautta tai Vastuu Groupin Työmaarekisteriin.

Tutustu palveluun ja varaa etädemo nettisivuiltamme

Tekstin on kirjoittanut Jenny Larikka, Aacon Oy / Kellokortti.fi

Aacon Oy on työajanseurantaan erikoistunut suomalainen ohjelmistoyritys, jonka on Kellokortti.fi-palvelulla on jo yli 750 asiakasyritystä ja kymmeniä tuhansia käyttäjiä. Kellokortti.fi on nykyaikainen pilvipalvelu työajanseurantaan, jossa työtunteja voidaan seurata leimauslaitteilla, tietokoneella tai matkapuhelimella. Tarjoamme myös toimivat ratkaisut matkalaskuihin ja lomasuunnitteluun!


Lue lisää aiheesta