« takaisin etusivulle

Tarjoukset solmussa? Duuers helpottaa tarjousten tekemistä

Duuers_viisi_vinkkia_tilaajavastuu_partneri

Tarjousten tekeminen on monelle yrittäjälle arkipäivää. Jos prosessi ei ole tehokas, tuhlaantuu niiden tekemiseen arvokasta työaikaa jopa kymmeniä tunteja kuukaudessa. Partnerimme Duuersin perustajat selvittivätkin, että nykyinen tapa tehdä tarjouksia ei palvele kumpaakaan osapuolta, ei yrittäjää eikä asiakasta, ja siihen on mahdollista tehdä merkittävä parannus digitalisoimalla koko prosessi ja siten parantaa tarjousten laatua.

Miten idea online-tarjoustyökalusta syntyi?

Duuersin perustajilla ja idea kehittäjillä, Paula Viinamäellä ja Jussi Paanajärvellä, oli samanlaisia kokemuksia yrittäessään löytää laadukkaita rakentajia omiin remontti hankkeisiin: prosessi oli vaikea ja aikaa vievä, ja hyviä tekijöitä hankala löytää. Heillä oli ajatuksena ratkaista tämä rakentamalla markkinapaikka, jossa kuluttajat voisivat löytää heidän tarpeisiinsa parhaiten soveltuvat ammattitaitoiset tekijät. Todellista tarvetta selvitettiin pilotin avulla, jossa asiakas teetti kylpyhuoneremontin.

Paula ja Jussi suosittelivat remonttiin hyväksi todettuja yrityksiä omista verkostoistaan. Suurin ahaa-hetki oli, kun remontin teettänyt asunnon omistaja valitsikin yrityksen, joka ei ollut yksikään suositelluista. Mikä meni pieleen Paulan ja Jussin tekemien suosittelujen kanssa? Selvisi, että itse asiassa tarjousten laatu oli ensimmäinen yritysten isoista kompastuskivistä. Esimerkiksi kohteen ja tarjottavan projektin tiedot olivat puutteellisia sekä esitystapa oli huonolaatuinen. Pilotin lopputuloksena Duuersin perustajat halusivat muuttaa tavan, miten tarjouksia tehdään ja hallinnoidaan. Pian Duuers olikin ratkaissut pienyrittäjien suurimman haasteen: tarjousten luominen, lähettäminen ja hallinnointi.

Tarjouksentekoon tuntia vai 10 minuuttia?

Paulaa ja Jussia on erityisesti ajanut eteenpäin tahto auttaa pieniä yrityksiä tuottavampaan ja tehokkaampaan ajankäyttöön. Duuersin tekemässä tutkimuksessa selvisi, että pienet yritykset tuhlaavat jopa 27 tuntia työaikaa kuukaudessa tehottoman tarjoustyöskentelyyn. Se on paljon pienyrittäjälle, jolla on tyypillisesti kaikki yrityksen narut käsissään. Ajankäytön lisäksi suurin osa yrityksistä käyttää tarjoustyössään edelleen Word- ja PDF-dokumentteja, jotka aiheuttavat pitkiä sähköpostiketjuja ja päänsärkyä muutosten tai sopimusversioiden hallinnassa. Ne eivät myöskään kerro mitä asiakkaan päässä tapahtuu.

Duuers onkin suunniteltu alusta saakka itse yrittäjiä ja heidän tarpeitaan herkällä korvalla kuunnellen. Tavoitteena on auttaa käyttäjiä työskentelemään älykkäämmin, ei kovemmin, ja siten auttamaan yrityksiä kasvattamaan liiketoimintaansa. Työkalun avulla yrityksen tuotteet, palvelut, hinnastot, esittelyt ja tarjoukset ovat aina samassa paikassa ja koko yrityksen käytettävissä ja mini-CRM-ominaisuudet ovat riittävät monelle pienelle yritykselle.

Yritysten kilpailutekijät näkyvästi osaksi tarjouksia

Yhteistyö Tilaajavastuun kanssa tuo yrityksille ja yrittäjille tärkeän Luotettava Kumppani -tiedon ja logon osaksi online-tarjouksia. Olemme lähteneet yhdessä Tilaajavastuun kanssa kehittämään askel kerrallaan sitä, miten voimme pitää yrityksen tiedot ajan tasalla vieläkin paremmin ja osana yrityksen aktiivista asiakasviestintää.

Pienille yrityksille Luotettava Kumppani -jäsenyys on tärkeä myyntiä tukeva kilpailutekijä, joten jäsenyyttä kannattaa tuoda esiin jo tarjousta tehdessä. Luotettava Kumppani -logon voikin sisällyttää kuvana tai linkkinä osaksi Duuersin kautta tehtyä tarjousta. Yhteistyömme Tilaajavastuun kanssa helpottaa jälleen askeleen asiakkaidemme tarjousten laadintaa ja kertoo heidän asiakkailleen, että tilaajavastuulain velvoitteet ovat kunnossa.

 

Tutustu lisää, ja kokeile Duuers ilmaiseksi

Tekstin on kirjoittanut Paula Viinamäki, Duuers Oy

Duuers on 2016 lopussa perustettu yritys, joka tarjoaa yksinkertaisen ja intuitiivisen online-tarjoustyökalun helpottamaan pienten yritysten arkea. Ratkaisu on erityisesti kehitetty yhdessä pienten rakennusalan yritysten kanssa.


Lue lisää aiheesta