« takaisin

Taitorekisterillä ja Valttikortilla korttirallia vastaan!

12.4.2017

Taitorekisterillä korttirallia vastaan

 

Jokaiselle tuttu kysymys kaupan kassalla: Onko etukorttia? Löytyykö jäsenalennuksia? Haluatko liittyä meidän kanta-asiakasohjelmaan? Sen seurauksena lompakko pursuaa. Kortteja löytyy jokaisessa sateenkaaren värissä ja kaikissa materiaaleissa – on sinistä, punaista, vihreää, keltaista. Muovikortteja ja paperilappuja. Kaupassa käynti työpäivän jälkeen vaatii ylimääräistä lompakkoa, kun työssä vaadittavien korttien jäljiltä edes pankkikortille ei ole enää tilaa siinä alkuperäisessä.

Ja sitten työmaalle. Löytyihän henkilötunniste? Työturvallisuuskortti? Tulityökortti? Sähkötyöturvallisuuskortti? Ammattipätevyydet märkätila- ja asbestityöskentelyyn ja todistusaineisto jokaisesta työuran aikana käydystä koulutuksesta mukana taskun pohjalla? Korttikasa vain kasvaa kasvamistaan, eikä korttirallin perässä pysy kohta enää ammattikuljettajakaan.

 

Löytyisikö maalaisjärkikortti?

Yksi kortti, joka yhdistäisi kaikki tarvittavat tiedot, palvelu, johon kaikki tiedot olisivat tallennettavissa. Digitalisaatio saattaa kaikki tietosi yhden kirjautumisen taakse. Voit tarkistaa terveystietosi pankkitunnusten avulla tai kommentoida iltapäivälehtien artikkeleita Facebook-tunnuksesi kautta. Työturvallisuuskortin ja tulityökortin joudut kuitenkin kantamaan erikseen työmaalle joka ikinen päivä.

Piirtoheittimet ja kalvosarjat korvaantuivat videotykeillä ja PowerPoint-esityksillä. Pankkiasiointi hoituu nettipankissa. Työturvallisuuskorttisi sen sijaan arkistoidaan työmaalle ottamalla siitä valokopio, joka pistetään työmaamappiin ja kannetaan lopulta pommisuojaan.

Ammattipätevyys tuntuu olevan pienestä kiinni. Jäikö tulityökorttisi kotiin juuri sinä yhtenä päivänä, kun tarkastaja työmaalla tuli sitä vaatimaan? Ei auta itku markkinoilla, ei edes korttitalon rakentaminen kaikista niistä korteista, jotka mukanasi ovat. Jos kortti puuttuu, et ole pätevä. Ilman työturvallisuuskorttia taas et pääse edes työmaan portista sisään, vaikka kaikki muut lippuset ja lappuset salasanoja myöten ovat kunnossa.

 

Pätevyydet Valttikortin taakse?

Korttirallista on keskusteltu viime aikoina paljon. Taitorekisteri tulee helpottamaan korttirallia ja pätevyyksien kanssa pelaamista. Palvelun ideana on koota ammattipätevyydet yhteen rekisteriin ja yhden kortin taakse – Taitorekisteriin syötettyjä pätevyyksiä kun voidaan nyt lukea Valttikortilta esimerkiksi mobiilisovelluksen tai kulunvalvontajärjestelmän avulla.

Taitorekisterin julkaisemisen myötä alamme pystyttää korttirallille varikkoa. Työnantaja voi syöttää työntekijöidensä ammattipätevyydet Taitorekisteriin, ja osan rekisteriin syötettävistä pätevyyksistä pystyy verifioimaan suoraan ammattipätevyyden myöntäjältä. Neuvottelut yhteistyökumppaneiden kanssa jatkuvat, jotta yhä useampi ammattipätevyys voidaan myös verifioida suoraan pätevyyden myöntäjältä. Uutena pätevyytenä Taitorekisteristä löytyy nyt esimerkiksi Työturvallisuuskortti, jonka voimassaolon varmennamme aina Työturvallisuuskeskuksen rekisteristä.

 

Yksi kortti, joka yhdistää kaikki tarvittavat tiedot. 

Lue lisää ja tilaa Valttikortit

Valttikortteja on mahdollista tilata myös organisaation omalla brändillä. Konsernikortin pienin mahdollinen tilausmäärä on 1000 korttia. Lue lisää ja tilaa kortit yrityksesi ulkoasulla »

 

Palvelu, johon kaikki tiedot on tallennettavissa.

Lue lisää ja tilaa Taitorekisteri


Lue lisää aiheesta