« takaisin

Sussen supervoima on dusaaminen – tutustu vuoden vastuugrouplaiseen

24.2.2021

Sussen supervoima on dusaaminen

 

Jännitimme viime vuonna työpaikkamme ensimmäisissä etäpikkujouluissa Vuoden vastuugrouplainen -tittelin saajaa. Railakkaat pikkujoulut olivat jo loppupuolella, huvit ja hauskuudet käyty läpi, ja oli aika nostaa titteli uuden työntekijöiden harteille. Kuten aina, meitä kaikkia jännitti vietävästi. Valitsemme vuoden työntekijän yrityksemme arvoihin perustuvalla äänestyksellä ja vuonna 2020 arvonimen kiertävine palkintopokaaleineen sai Susanna Huurinainen 

 

Susanna – tai tuttavallisemmin Susse – on yksi pitkäaikaisimmista työntekijöistämme, sillä hän tuli taloon jo vuonna 2011. Palkintonsa hän sai työkavereiden mukaan siksi, että hän on ”aina valmis auttamaan asiassa kuin asiassa ja tekee tosi paljon ylimääräistä, jotta meidän firma menestyisi ja kaikilla olisi hyvä olla.” Kuulostaa mahtavalta, mutta opitaanpa Sussesta vielä vähän lisää! 

 

Aina yhtä positiivinen, auttavainen ja arvojemme mukainen kollega 

 

Susannan ura Vastuu Groupilla alkoi markkinoinnin opiskelujen ohella asiakaspalvelun parissa. Loistava asenne, oppimiskyky, vankkumaton motivaatio, laaja-alainen osaaminen sekä erinomaiset projektinhallintakyvyt ovat vieneet Susannaa kohti aina vain vastuullisempia työtehtäviä. 

 

”Olen saanut alusta asti olla mukana monissa kiinnostavissa projekteissa, niin markkinoinnissa ja viestinnässä kuin niiden ulkopuolellakin. Tämä on laajentanut osaamistani ja tuonut työpöydälleni monipuolisia ja innostavia työtehtäviä”, sanoo Susanna. 

 

Vaikka työvuodet, osaaminen ja vastuualueet ovat kasvaneet, on Susannassa säilynyt myös ystävällisyys, positiivisuus, inhimillisyys ja aito auttamishalu. Susanna nähdäänkin työyhteisössämme ahkerana ja hommat hoitavana työkaverina, joka ei vaadi itselleen näkyvää kunniaa, vaikka tekee jatkuvasti töitä niin palveluidemme markkinoinnin, toimivan partneriviestinnän kuin tapahtumien ja yleisen ilmapiirin eteen. 

 

Supervoimana dusaaminen – Susanna saa asioita aikaan 

 

Kollegat kehuvat Susannaa erityisesti aikaansaavasta ja auttavasta asenteesta ja siitä, että hän toimii kaikkien arvojemme mukaisesti. Monen muun vielä tuumiessa asiaa, on Susanna jo laittanut pyörät pyörimään, tehnyt suunnitelman tai vähintäänkin pyhittänyt aiheelle oman intrasivun. Susanna osaa myös piristää muita ja ottaa aina huomioon työkavereiden haasteelliset tilanteet – niin työelämässä kuin henkilökohtaisten asioiden piirissä. Hän on aina valmis auttamaan. Kiitosta Susanna saa esimerkiksi siitä, että on aina valmiina kehittämään jotain työyhteisöä uudistavaa ja piristävää. 

 

”Susannan kyvykkyys ottaa ihmiset ja asiat huomioon sekä hoitaa asioita alusta loppuun on ilmiömäinen. Hänellä on ihailtavan proaktiivinen ja osallistava asenne, mikä johtaa asioiden toimivuuteen ja siihen, että asiat tulee tehtyä. Tätä luontaista osaamisaluettaan Susanna käyttää loistavasti esimerkiksi tapahtumien järjestämisessä”, sanoo Susannan läheinen kollega. 

 

Mitä markkinoinnin ja viestinnän ammattilainen oikein tekee? 

 

Töissä Susannan vastuulla on viestinnän ja markkinoinnin eri työtehtäviä. Hän on vastuussa SignSpace-palvelun markkinoinnin sujuvuudesta, Vastuu Groupin partneri- ja sidosryhmäviestinnästä sekä ulkoisista tapahtumista. Koronavuoden aikana erityisesti tapahtumien järjestäminen on tuonut Susannan työtehtäviin uudenlaista suuntaa ja haastanut hänet opettelemaan uusia toimintatapoja. Tapahtumien siirtyminen verkkoon onkin tuonut työhön kiinnostavia haasteita. 

 

”Verkossa järjestettävien tapahtumien järjestäminen on ollut helpompaa, kun ei tarvitse järjestellä asioita paikan päällä. Toisaalta on myös tullut uusia haasteita, esimerkiksi, miten tapahtumaan osallistuvat saadaan kiinni tai kiinnostumaan tapahtumasta. Haasteena on ollut myös se, miten verkossa järjestetyissä tapahtumissa mahdollistetaan livetapahtumien veroinen kohtaaminen”, Susanna kertoo.  

 

Mennäänpä hetkeksi vielä takaisin yrityksemme historian ensimmäisiin etäpikkujouluihin. Miltä Susannasta tuntui, kun työkaverit äänestivät hänet Vuoden vastuugrouplaiseksi?  ”Yllätyin todella paljon saamistani äänistä. Kollegoilta saatu tunnustus ja arvostus innostavat minua eniten työssäni, joten olen todella kiitollinen ja otettu”, sanoo Susanna.  

 

Kolme kiperää kysymystä: 

 

Mikä sinulle on työssäsi mieluisinta? 

Parasta motivaatiota minulle on yhdessä tiimin kanssa toteutettu onnistunut projekti tai vaikkapa tapahtuma. Yhdessä tekeminen ja onnistuminen kannustaa ja auttaa jaksamaan tiukempinakin hetkinä. Pidän myös itseni haastamisesta ja vaihtelevista työtehtävistä. 

 

Mikä on saanut sinut viihtymään Vastuu Groupilla näin pitkään? 

Vuosien varrella meistä on kehittynyt tiivis ja toisistaan välittävä yhteisö. Olen kiitollinen siitä, että olen saanut työskennellä vaihtelevissa tehtävissä. Se on kasvattanut osaamistani ja myös motivaatiotani oppia uutta. Lähimmistä työkavereistani on tullut ystäviä, joiden kanssa on mahtava viettää aikaa myös töiden ulkopuolella. 

 

Minkälaisena näet tulevaisuutesi viestinnän ammattilaisena? 

Koen, että tulevaisuuteni viestinnän parissa laajenee etenkin digitaalisen viestinnän saralla. Digitalisaatio siirtää monet asiat pysyvästi verkkoon, mikä ohjaa ihmiset toimimaan uudella tavalla. Tästä syystä viestijänkin on haastettava itseään oppimaan uutta, jotta pysyy aallon harjalla. Onneksi kuitenkaan kaiken ei tarvitse muuttua, nimittäin läheiset kollegat, joiden kanssa on ilo tehdä yhdessä töitä nyt ja tulevaisuudessa. <3 

 

Haluatko tutustua muiden vastuugrouplaisten uratarinoihin? Kaikki uratarinamme löydät täältä.

Uratarina-blogisarjassamme kerrotaan työntekijöidemme erilaisista poluista Vastuu Groupilla. Jos haluat tutustua vastuugrouplaisiin paremmin, voit tilata blogipostauksemme sähköpostiisi.


Lue lisää aiheesta