« takaisin

Remonttiapua ystävälle ja 100 muuta hyvää tekoa

07.11.2018

101 hyvaa tekoaHyvät teot palkitaan. Kun laitat hyvän kiertämään, se palkitsee myös sinut. Pienetkin teot saavat positiivisuuden kehän pyörimään. Kun huomaat, kuinka toinen ilahtuu, täyttää positiivinen fiilis samalla oman mielesi. Meillä Tilaajavastuulla autetaan työkavereita niin töissä kuin vapaa-ajalla. Autetaan työasioissa tai mennään jeesaamaan muutossa.

Suomen juhlavuoden kunniaksi halusimme kääntää katseet pois omasta firmasta, ja auttaa kaikkia ympärillämme olevia ja tiellemme osuvia ihmisiä arjen pienillä ja suurilla teoilla. Haastoimme siksi työntekijämme viime syksynä Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi tekemään 101 hyvää tekoa vuoden aikana. Laitoimme hyvän kiertämään koko toimiston voimin, ja jo lokakuun lopulla meillä oli 101 tilaajavastuulaisten tekemää hyvää tekoa kasassa!

Pieniä tekoja muiden hyväksi

Hyvien tekojen ei tarvinnut olla maata mullistavia suuria spektaakkeleita. Toisen ihmisen inhimillinen kohtaaminen hädän hetkellä voi olla se, mitä toinen juuri sillä hetkellä tarvitsee. Joskus naapurin kauppakassin kantaminen tai oven avaaminen on enemmän, kuin hän olisi osannut odottaa. Monet osallistuivat hyväntekeväisyysjärjestöjen keräyksiin tai lahjoittivat rahaa erilaisille liitoille ja järjestöille. Toiset veivät talvitakkeja kodittomien keräykseen ja osa auttoi kaveria muutossa. Moni vahti myös ystävien, naapureiden tai sukulaisten lapsia.

Yksi kävi luovuttamassa verta, toinen vei eläimille kesähelteellä vettä lähimetsään, kolmas auttoi ystäväänsä remontissa ja neljäs lahjoitti kitaransa kehitysvammaiselle nuorelle. Mitä ihania tekoja ja kädenojennuksia saimmekaan aikaan! Saimme hyvän kiertämään ja samalla hyvän mielen myös itsellemme.

Autoimme myös yrityksenä

Osallistuimme myös yrityksenä hyvien tekojen tekemiseen osallistumalla hyväntekeväisyyteen. Valitsimme hyväntekeväisyyskohteeksi Team Rynkebyn keräykseen, jossa kerätään varoja vakavasti sairaiden lasten hyväksi. Rahat käytetään lasten syöpätutkimukseen ja sairastuneiden lasten perheiden tukemiseen. Ostimme myös Roosa nauhat koko Tilaajavastuun työntekijöille ja haastoimme muita yrityksiä mukaan keräykseen.

Auta muita ilolla

Tehdäkseen hyviä tekoja ei välttämättä tarvitse rahaa. Ystävällinen hymy aamuruuhkassa ja kollegan huomioiminen kahviautomaatilla saa jo paljon hyvää aikaan. Elämäntilanteita on erilaisia, ja aina itsellä ei ole voimavaroja auttaa muita. Mutta ehkä silloin joku toinen huomaa sen, ja saatkin itse tarvitsemaasi apua. Ollaan inhimillisiä toinen toisillemme.

Amandan kirjoitus jatkaa postaussarjaa, jossa kerromme yrityskulttuuristamme ja matkastamme itseohjautuvana organisaationa. Voit tilata blogipostauksemme sähköpostiisi ja pysyt näin ajan tasalla matkamme kulusta.

 


Lue lisää aiheesta