« takaisin

Paperitöillä harmaata taloutta vastaan?

27.9.2016

luotettava_kumppani_tem_raportti.jpgTilaajavastuulaki astui voimaan vuonna 2007, ja sen tavoitteena on mahdollistaa reilu kilpailu ja torjua harmaata taloutta. Tilaajavastuulain mukaan tilaajan on selvitettävä ennen sopimuksentekohetkeä, että toimittaja on hoitanut lakisääteiset velvoitteensa, esimerkiksi maksanut veronsa ja järjestänyt työterveyshuollon työntekijöilleen. Näiden selvitysten tekeminen edellyttää erilaisten dokumenttien ja selvitysten hankkimista ja toimittamista. Tarkemman erittelyn tilaajavastuulain edellyttämistä dokumenteista löydät täältä.

Tilaajavastuulaki hyödyttää siis rehellisesti toimivia yrityksiä, jotka ovat hoitaneet lakisääteiset velvoitteensa. Jos tilaaja laiminlyö selvitysvelvollisuutensa, hänelle voi seurata siitä laiminlyöntimaksu. Työ- ja elinkeinoministeriön raportin mukaan tilaajavastuulain merkitys harmaan talouden torjunnassa on arvioitu asiantuntijahaastatteluissa kohtalaisen suureksi.

Tilaajavastuulain hyödyistä huolimatta lain velvoitteiden hoitaminen aiheuttaa hallinnollista kuormaa yrityksille. TEMin raportin mukaan satunnaisesti selvityksiä tekevältä yrittäjältä aikaa menee 15 minuuttia jokaisen erillisen dokumentin hankkimiseen. Tämä tarkoittaa sitä, että yhden tilaajavastuuselvityksen kokoamiseen kuluu työaikaa yli tunti! Säännöllisemminkin selvityksiä kokoavalta yritykseltä kuluu aikaa 7 minuuttia per dokumentti.

Yksi henkilö puljaa näitä koko ajan”, kommentoi eräs haastateltu TEMin raportissa. Voisiko asialle tehdä jotain?

Luotettava Kumppani auttaa hallinnollisen taakan vähentämisessä

Luotettava Kumppani on palvelu, joka auttaa tilaajavastuulakiin liittyvän hallinnollisen taakan keventämisessä sähköistämällä tilaajavastuulain edellyttämät tiedot. Luotettavien Kumppaneiden tilaajavastuutiedot ovat haettavissa veloituksetta Raportti-palvelustamme, ja tämä helpottaa sekä tilaajan että toimittajan arkea. TEMin selvityksen mukaan Vastuu Groupin -palvelun käyttäjillä kestää vain 2 minuuttia hakea tarvittava tilaajavastuuraportti, ja tällä raportilla kaikki tiedot ovat kätevästi yhdessä tiedostossa.

Luotettava Kumppani -palvelun kustannukset muodostuvat vuosittaisesta jäsenmaksusta, ja jos tilaajavastuuselvityksiä on annettava useammin kuin kahdesti vuodessa, tulee Luotettava Kumppani -palvelu hallinnollisilta kustannuksiltaan edullisemmaksi kuin dokumenttien yksittäinen hakeminen ja toimittaminen yhdelle tai useammalle tilaajalle – ja koska tiedot eivät saa olla kolmea kuukautta vanhempia, tulee pitkissä sopimussuhteissa tilaajavastuutiedot todella tarkastaa monta kertaa vuodessa.

Tilaajavastuutietojen sähköistämisen ja paperitöiden helpottamisen lisäksi Luotettavien Kumppaneiden tilaajavastuutiedot ovat palvelussamme aina ajan tasalla, ja osa tiedoista haetaan sähköisesti eikä niistä tarvita erillisiä todistuksia. Palvelu säästää sekä aikaa että rahaa ja helpottaa tietojen arkistointia, koska tiedot on koostettu kätevästi yhdelle dokumentille.

Jos tarjoat palvelua kuluttaja-asiakkaille, saat Luotettavana Kumppanina lisänäkyvyyttä myös Zeckit-palvelussa. Zeckit on kuluttaja-asiakkaille suunnattu palvelu, joka helpottaa yritysten taustatietojen selvittämistä sekä palveluntarjoajien arvioimista. Luotettavat Kumppanit saavat palvelussa enemmän näkyvyyttä, koska heidän tietonsa ovat läpinäkyvästi saatavilla.

Luotettavaksi Kumppaniksi liittyminen ei ole vain palvelus tilaajillesi, vaan myös itsellesi ja yrityksellesi. Helpotat hallinnollista taakkaasi ja vähennät paperitöiden määrää, jolloin sinulle jää enemmän aikaa keskittyä olennaiseen. Voit laskea oman säästösi hyötylaskurimme avulla.

Luotettavia Kumppaneita on jo yli 70 000! Helpota sinäkin arkeasi ja liity mukaan.

Liity Luotettavaksi Kumppaniksi


Lue lisää aiheesta