« takaisin etusivulle

Nyt tarvitaan taitoja eikä keräilykortteja

korttibanneriKauppalehden verkkosivuilla torstaina 1.9.2016 julkaistu yrittäjän parahdus: ”tukahdumme kortteihin”. Esille nostettiin hyvä esimerkki siitä, mitä yhä kasvava velvollisuuksien taakka on tuonut tulleessaan. Suomen Rakennevahvistuksen toimitusjohtaja Tero Saarinen nosti esiin tärkeän asian. Parahdus Bernerille osoittaa miten tärkeää tietojen sähköistäminen ja avoin saatavuus on. Mikä parasta, me voimme myös päästä eroon kaikista muovikorteista.

Rakennusalan digitalisaatio tuo korttiralliin aitoa helpotusta, kunhan se tehdään tarvelähtöisesti. Tällä hetkellä erilaisia pätevyyksien myöntäjiä on kymmenittäin ja jokainen taho hallinnoi tiedot itsenäisesti. Tieto ei käytännössä ole tehokkaasti saatavilla, eikä kohdennettavissa pätevyyden omaavalle henkilölle.

Tietojen hyödyntäminen edellyttää, että ne kootaan ja yhdenmukaistetaan helposti jaettavaan muotoon. Lisäksi kaikille tarvitseville on tarjottava pääsy sähköiseen tietoon. Tämä työ on jo itse asiassa tapahtumassa. Suomen Tilaajavastuu Oy, jonka omistavat alan liitot, on kehittänyt sähköisen Taitorekisterin. Taitorekisteriin kerätään jo nyt pätevyyksiä useammalta eri taholta ja ne tulevat kaikkien tarvitsevien käyttöön. Tällä hetkellä Taitorekisterin käyttöä myös kokeillaan jo ensimmäisillä työmailla.

Taitorekisterin työsarka on kuitenkin vasta alussa ja rekisterin laajuuden ja kattavuuden takaamiseksi tarvitaan vielä paljon lisää yhteistyökumppaneita. Miten on, lähteekö myös Berner mukaan yhteistyöhön ammattipätevyyksien sähköistämiseen tukemalla Taitorekisteriä ja alan omaehtoista kehittämistä, sekä raivaamalla pätevyysviidakon umpisolmuja?

Näin valloitat korttivuoren


Lue lisää aiheesta