« takaisin etusivulle

Niin siis mikä ihmeen Tilaajavastuu?

07.9.2018

mika ihmeen tilaajavastuu

Teimme taannoin osalle asiakkaistamme kyselyn kehitteillä olevasta Arkisto-palvelusta (jonka nimi muuten muotoutui lopulta Raportti PRO:ksi). Kyselyyn vastasi roima joukko asiakkaitamme ja suuri kiitos kuuluu jokaiselle vastanneelle! Saamistamme vastauksista nousi esiin, ettei tilaajavastuulaki ole ihmisille kovinkaan tuttu ja että moni ajattelee Suomen Tilaajavastuun olevan sen takana. Totta on, että suurin osa palveluistamme on kehitetty alkujaan helpottamaan tilaajavastuulain velvoitteiden hoitamista, mutta emme me suinkaan koko tilaajavastuulain takana lymyile. Mutta mistä sitten Tilaajavastuussa on kyse?

Olemme vuosien aikana törmänneet usein siihen ajatukseen, että olisimme valtion virkamiehiä. Voin kuitenkin vakuuttaa, ettei Suomen Tilaajavastuu ole valtion toimielin, eikä meillä ole mitään tekemistä itse tilaajavastuulain asettamisen kanssa. Lain asettamisen ja valvomisen sijaan me autamme asiakkaitamme noudattamaan lakia helpommin.

Mutta keitä me sitten olemme, jos emme osa valtion virkamieskoneistoa? Olemme järjestöomisteinen toimija, jonka tarkoituksena on alusta saakka ollut harmaan talouden torjuminen ja tilaajavastuulain velvoitteiden hoitamisen helpottaminen. Säästämme ihmisten arvokasta työaikaa ja vähennämme paperitöitä!

Nimemme saattaa toki aiheuttaa ihan ymmärrettävästi hämmennystä. Uskaltaisinkin väittää, että lisäksemme tähän maahan ei mahdu montakaan yritystä, joka olisi nimetty jonkin tietyn lain mukaan. Tämä tietenkin laittaa miettimään, miksi ihmeessä firma on nimetty tilaajavastuulain mukaan?

Nettisivujemme mukaan ”tarjoamme palvelut tilaajavastuulain ja veronumerolain noudattamista varten” ja ”Tilaajavastuu.fi on Suomen suurin ja kattavin yrityksille suunnattu tilaajavastuulain edellyttämien tietojen rekisteri.” Loogista kai on, että firma on nimetty sen lain mukaan, jonka noudattamista varten se on alun perin perustettu.

Millaisia tyyppejä toimistollamme työskentelee?

Jos toimistollamme ei hiippaile Verohallinnon tai Aluehallintoviraston pieniä "kätyreitä" tai muuten vaan hieman hämärää jengiä, niin keitä sitten? Tavallisia työpäivistään nauttivia työntekijöitä tietenkin, sillä olemme tuiki tavallinen asiantuntijaorganisaatio, jolla on oma missionsa tässä maassa. 

Tilaajavastuulla työskentelee osaavaa porukkaa Valttikortti-experteistä ja taloushallinnon osaajista aina teknisiin tyyppeihin. Teknisen tiimin huolehtiessa eri palveluiden tietoteknisistä ominaisuuksista sekä toiminnasta, on viestintä ja markkinointi vastuussa siitä, että palveluistamme tiedetään myös firman ulkopuolella.

Asiakkuuksista huolehtivat avainasiakkuusvastaavat ja partnereista puolestaan mahtavat partneritiimimme jäsenet. Jokaisen tilaajavastuulaisen ollessa oman alueensa erityisosaaja ja oma persoonansa, muodostuu meistä yhdessä mahtava porukka (meitä on muuten jo noin 50, joten raapaisin tässä vain pintaa työntekijöistämme!)

Tulevaisuudessa toivomme olevamme paljon muutakin kuin tilaajavastuulain noudattamista helpottava toimija. Visioimme olevamme alustatoimija, joka auttaa maailmaa digitalisaatiossa ja paremman rakennetun ympäristön rakentamisessa. Tulevaisuudenvisiostamme voit lukea enemmän täältä!

Tutustu palveluihimme tästä

PS: Lue myös aiempi Tilaajavastuuta käsittelevä blogitekstimme!


Lue lisää aiheesta