« takaisin etusivulle

Näin rekisteröidyt työmaalle

11.10.2016

raksa_ilmoita.jpg

Kun toimit rakennustyömaalla, tilaajasi tai työmaan päätoteuttaja saattaa hyvinkin toimittaa sinulle Työmaa-avaimen ja pyytää rekisteröitymään työmaalle Veronumero-palvelussa. Mitä tämä rekisteröityminen tarkoittaa, miten se tehdään ja ketä se hyödyttää?

Työmaalle rekisteröityminen tarkoittaa käytännössä oman yrityksesi ja sopimuksesi ilmoittamista tietylle työmaalle Työmaarekisteriin. Työmaalle rekisteröityminen on ilmaista, eikä rekisteröitymista varten tarvitse hankkia Työmaarekisterilisenssiä. Rekisteröityminen mahdollistaa työmaalta raportointia tekeville yrityksille yrityksesi ja työntekijöidesi tietojen helpon käytön.

Työmaalle rekisteröitymistä varten ota Työmaa-avaimen lisäksi valmiiksi selville:

  • Oman sopimuksesi tilaaja työmaalla.
  • Sopimuksesi laatu (urakointi, työvoiman vuokraus vai jatkuvaluontoinen kunnossapitotyö).
  • Sopimuksesi alku- ja loppupäivämäärät.

Et tarvitse tässä vaiheessa tietoja työmaalla työskentelevistä työntekijöistäsi tai urakkasummista. Päätoteuttaja ja tilaajasi lisäävät ne ajallaan itse.

Näin rekisteröidyt työmaalle

Kun yllä luetellut asiat ovat tiedossasi, voit siirtyä rekisteröitymään työmaalle Veronumero-palvelussa. Tarvitset sitä varten vain käyttäjätunnuksen, ja sen luominen on ilmaista. Jos sinulla ei ole käyttäjätiliä, voit luoda sen ja käyttäjätunnuksen ilmaiseksi täällä.

Kirjaudu siis sisään palveluun, valitse Ilmoita ja sen jälkeen Työmaalle rekisteröinti -välilehti.

  • Lisää Työmaa-avain sille varattuun kenttään ja paina Hae. Saat eteesi työmaan perustiedot.
  • Täytä lomakkeelle pyydetyt tiedot – tilaajasi, sopimuksen laatu ja sopimuksen kesto.
  • Lopuksi vahvista rekisteröityminen.
  • Valmista tuli!

Työmaalle rekisteröitymällä helpotat sekä omaa, tilaajasi että työmaan päätoteuttajan toimintaa.

Työmaalle rekisteröitymisesi perusteella tilaajasi saa helposti yrityksesi ja sopimuksenne tiedot käsiteltäväkseen. Yrityksesi tietojen, sopimuksenne ja keskinäisen laskutuksenne perusteella hän saa hoidettua urakkaraportoinnin suoraan Työmaarekisteristä.

Päätoteuttaja tarvitsee työntekijäraportointia varten melkoiset määrät tietoa sekä yrityksestäsi että työntekijöistäsi. Ilmoita-palveluun lisäämiesi tietojen ja työmaalle rekisteröitymisen perusteella hän saa ne kaikki suoraan raportointia varten.

Sinun tarvitsee vain täyttää yrityksen ja työntekijöiden tiedot Ilmoita-palveluun ja rekisteröityä työmaalle saamallasi Työmaa-avaimella. Sen jälkeen huolehdi, että yritys- ja työntekijätiedot ovat ajan tasalla – näin olet osuutesi hoitanut, ilman erillisten papereiden ja henkilötietojen toimittamista.

Mitä muuta pitää huomioida?

Huomaathan, että työturvallisuuslain mukaan työntekijöillä pitää olla myös kuvallinen henkilötunniste. Henkilötunnisteeksi käy esimerkiksi Valttikorttimme.

Valttikortteja voit tilata kätevästi Ilmoita-palvelun kautta, ja tilauksessa hyödynnetään ilmoittamiasi henkilötietoja. Kortteja tilatessasi tarvitset lisäksi työntekijän valokuvan. Kun olet ilmoittanut työntekijätiedot ja hankkinut tarvittavat henkilötunnisteet, on työmaan portista sisään käveleminen helpompaa.

Lue lisää Valttikortista täältä


Lue lisää aiheesta