« takaisin

Tuntilapuista leimauslaitteisiin – Movenium digitalisoi rakennustyömaat

19.3.2018

Tuntilapuista leimauslaitteisiin - Movenium digitalisoi rakennustyömaat.jpg

Moveniumin tarina alkoi vuonna 2005, kun Sauli Karhu rakensi omaa taloaan ja urakoisija näytti hänelle tuntilappua kysyen: “Sinä kun olet nörtti, voisitko auttaa saamaan tämän matkapuhelimeen?” Tuosta yrittäjästä tuli myöhemmin perustettavan Moveniumin ensimmäinen asiakas. Oivalsimme siis ensimmäisenä mobiilin tiedonsyötön edut rakennusalalla. Sen lisäksi, että työmaalta kerättävät tiedot saadaan puhelimella luonnostaan reaaliaikaisiksi ja tarkoiksi, puhelinsovellus päihittää paperilaput myös siinä, että sillä voidaan valokuvata esimerkiksi työvaiheita mukaan raportteihin.

Tuntilapuista verottajaraportointiin ja leimauslaitteisiin

Mobiili työajanseuranta oli vasta alkua. Sittemmin olemme kehittäneet rakennusalan pilvipalveluita myös läsnäolon, perehdytysten, turvallisuuden ja työmaatietojen seurantaan päiväkirjan avulla. Vuonna 2014 tullut lakimuutos siitä, että leimaustiedot pitää olla verottajan saatavilla reaaliaikaisesti, mullisti myös Moveniumin käytön. Tämän lisäksi Movenium voi laskea automaattisesti kilometrit ja ylityöt. Automaatio nopeuttaa raportointia tuoden reaaliaikaisen kustannusseurannan mahdolliseksi. Olemme myös asentaneet työmaille matkapuhelinverkossa toimivia leimauslaitteita, jotka mahdollistavat työntekijöille yksinkertaiset sisään- ja ulosleimaukset Valttikortin avulla. Palvelumme ovat olleet myös alusta alkaen asiakkaan muokattavissa vastaamaan heidän tarpeitaan.

Automaatio auttaa läsnäoloseurannassa

Automaatio on avainasemassa, kun halutaan parantaa pakollista läsnäoloseurantaa, jonka avulla noudatetaan lakia ja parannetaan työmaiden turvallisuutta. Läsnäoloseurannan avulla voidaan varmistaa, ettei kukaan jää työmaalle, kun se suljetaan. Samalla läsnäoloseuranta parantaa työmaiden turvallisuutta, sillä onnettomuustilanteissa pystytään seuraamaan työmailla olevia henkilöitä ja hälytettyä apua paikalle mahdollisimman pikaisesti.

Uskomme, että tulevaisuuden rakennustyömaat ovat paitsi digitaalisia, mutta myös tuottavampia, kun tiedetään missä materiaalit ovat ja mitkä työkoneet ovat käytettävissä. Turvallinen ja kaikin puolin parempi rakentaminen mahdollistuu, kun työmailla on käytössä moderni teknologia. Ihmisen ei tarvitse raportoida kaikkea itse, sillä suuri osa tiedoista raportoituu automaattisesti. Tarjoammekin siis myös perinteisen leimauksen rinnalle seuraavan sukupolven ratkaisua työvoiman läsnäoloseurantaan.

Vastuu Group ja Movenium tiiviissä yhteistyössä

Olemme olleet alusta alkaen tiiviissä yhteistyössä Vastuu Groupin kanssa. Meillä on selkeät integraatiot muun muassa käyttäjän ja yrityksen tietojen tarkistamiseen ja niiden luomiseen. Vastuu Groupin Taitorekisterin avulla saamme esimerkiksi tiedot henkilön pätevyyksistä ja ePerehdytyksestä, ja yrityksen pätevyydet voidaan tarkistaa myös suoraan Moveniumista Zeckit-palvelun avulla. Valttikortilla leimattaessa Moveniumin leimalaitteeseen järjestelmäämme luodaan Vastuu Groupin rajapintaintegraation avulla automaattisesti käyttäjien läsnäolotiedot työmailla. Moveniumin ja Vastuu Groupin palvelut helpottavat siis yhdessä työmaiden tietojen hallintaa ja raportointia.

Puhdasta pilveä ja ketteryyttä

Movenium järjestelmät toimivat pilvessä, joten asiakkaamme voivat ottaa palvelun käyttöönsä suoraan kotisivuiltamme ilman ylimääräisiä kommervenkkejä. Kehitämme tuotteitamme jatkuvasti yhdessä asiakkaidemme kanssa. Vuonna 2017 toteutimme yhteensä huimat 1938 muutospyyntöä ja teimme 64 tuotepäivitystä. Asiakkaittemme kanssa pidämme myös yhdessä Team Movenium päiviä useita kertoja vuodessa. Kun asiakas yhteistyö on tiivistä, on palvelu varmasti sopiva asiakkaillemme!

Tekstin on kirjoittanut Pekka Kinnunen, Visma/Movenium

Movenium on digitalisoinut ja mobilisoinut rakennustyömaita jo yli 13 vuotta! Meillä on yli 1500 asiakasyritystä ja palvelussamme on päivittäin kymmeniä tuhansia käyttäjiä Suomessa ja Ruotsissa. Olemme osa Visma-konsernia vuodesta 2016 saakka. Movenium tekee yhdessä rakennusalan johtavien toimijoiden kanssa iCons-projektia, jonka tavoitteena on automatisoida ihmisten, laitteiden ja materiaalien reaaliaikainen seuranta. Movenium on ollut alan pioneeri jo vuodesta 2005.


Lue lisää aiheesta