« takaisin etusivulle

Monta kärpästä yhdellä kortilla

eperehdytys_taitorekisteri_valtti.jpg

Valttikortista on vuosien varrella kehkeytynyt monelle tuttu henkilökortti, varsinkin rakennustyömailla. Rakennusalan digitalisaation myötä Valttikortista on tullut enemmän kuin pelkkä henkilötunniste, ja Valttikortin omistajalla onkin taskussaan ratkaisu moneen asiaan.

Kertauksen vuoksi: Valttikortti on veronumero- ja työturvallisuuslakien mukainen kuvallinen henkilökortti, jota käytetään työmailla sekä henkilökorttina että kulunvalvonnassa. Valttikortissa on näkyvillä työntekijän kuva, nimi, veronumero ja työnantaja, eli se täyttää veronumerolain vaatimukset henkilötunnisteelle. Myös työturvallisuuslaki edellyttää henkilökorttia. Työmaan työturvallisuudesta vastaavalle päätoteuttajalle tiedot työmaalla olevista henkilöistä, heidän pätevyyksistään ja perehdytyksestään ovat ensiarvoisen tärkeitä.

Perehdytyksestä ja työturvallisuudesta puheen ollen: jotta työnteko rakennustyömailla olisi mahdollisimman turvallista, on kehitetty erilaisia koulutuksia ja perehdytyksiä työntekijöiden osaamisen varmistamiseksi. Rakennustyömaalla suoritetaan aina yleisperehdytys ja työmaakohtainen perehdytys. Pätevyyskoulutuksista kertyy paitsi osaamista, myös lompakon täydeltä kortteja ja todistuksia. Viime aikoina moni onkin tuskaillut korttirallia ja aikaa, joka työntekijöiltä kuluu samansisältöisiin perehdytyksiin useilla työmailla. Entä jos perehdytys- ja pätevyystiedot olisivat todennettavissa yhdellä kortilla?

Helpotusta korttiralliin ja perehdytykseen: Taitorekisteri & ePerehdytys

Korttirallia helpottaaksemme olemme kehittäneet Taitorekisteri-palvelun. Taitorekisteri on verkkopalvelu ammattipätevyyksien hallinnointia ja tarkastamista varten. Taitorekisterissä olevat pätevyydet  voidaan lukea Valttikortin avulla, mikä helpottaa työmaiden arkea – näin pätevyystiedot ovat luettavissa yhden kortin takaa. Taitorekisterissä on tällä hetkellä yli 30 rakennusalan yleistä pätevyyttä, ja lisää tulee jatkuvasti. ePerehdytyksen käyttöönotto ei edellytä maksullisen Taitorekisterin tilaamista. Taitorekisterin ilmaisversiossa voit selailla käyttäjän Valttikortille automaattisesti tallentuvia ePerehdytyksiä. Uutena pätevyytenä Taitorekisteristä löytyy nyt myös työturvallisuuskortti, jonka voimassaolon varmennamme aina Työturvallisuuskeskuksen rekisteristä.

Perehdytystä helpottamaan on kehitetty ePerehdytys, joka on rakennusalan yhteinen sähköinen yleisperehdytys. ePerehdytys korvaa nykyisessä perehdytysmallissa olevan yleisen perehdytyksen, ja se on voimassa 12 kuukautta suorituksen jälkeen kaikilla työmailla. Palvelun kehittämisestä vastaavat RT:hen kuuluvat Rakennusmedia ja RATEKO. ePerehdytyksellä voi korvata yleisperehdytyksen, mikä on myös Aluehallintoviraston hyväksymä menettely.

Hyväksytty ePerehdytyksen suoritus tallentuu Taitorekisteriin, joten tieto ePerehdytyksen suorituksesta on luettavissa Valttikortilta. Työmailla säästyy merkittävästi aikaa, kun työntekijöiden pätevyys- ja perehdytystiedot voi tarkistaa kerralla ja kun yleisperehdytys on suoritettu ennakkoon.   

Mitä hyötyä palveluista on?

Työntekijälle Valttikortti on avain kaikkeen: avain työmaalle sekä avain omien koulutus- ja perehdytystietojen todentamiseen. Työntekijän on vain suoritettava tarvittavat koulutukset sekä ePerehdytys – jonka muuten voi suorittaa kätevänä verkkotenttinä ajasta tai paikasta riippumatta. Tämän jälkeen pitääkin vain muistaa ottaa Valttikortti mukaan.

Työnantajan arkea palvelut helpottavat hallinnollisen kuorman keventymisen merkeissä. Valttikortit helpottavat kulunseurantaa, ja  työntekijöiden koulutus- ja pätevyystietoja on helppo seurata ja hallinnoida keskitetysti Taitorekisterissä.

Lue lisää ePerehdytyksestä täältä


Lue lisää aiheesta