« takaisin

Miten tulkitsen Luotettava Kumppani -raporttia?

Miten tulkitsen Luotettava Kumppani -raporttia-1

Luotettava Kumppani on palvelu, joka helpottaa tilaajavastuulain velvoitteiden hoitamista. Palvelu kerää ja arkistoi Luotettaviksi Kumppaneiksi liittyneiden yritysten tilaajavastuutiedot. Tiedot ovat nähtävissä sähköisesti, ja ne voi vaikka ladata ja tallentaa itselleen.

Uuden Luotettava Kumppani -asiakkaamme raportti on saatavilla Raportti-palvelustamme heti, kun olemme käsitelleet valtakirjan. Raportin kokonaistulkintaan vaikuttavat sekä yrityksen ilmoittamat että eri tietolähteiltämme saadut tiedot. Miten Luotettava Kumppani -raporttia on tarkoitus lukea ja tulkita?

Luotettava Kumppani -raportin tulkinnat ovat seuraavat:

Tiedot kunnossa: Tietolähteiden perusteella yritys on hoitanut tilaajavastuulain edellyttämät velvoitteet. Symbolia käytetään, kun yrityksen tiedot ovat tietolähteistä saamiemme tietojen perusteella kunnossa.

Tietoja puuttuu: Yrityksen tiedoista puuttuu tieto tai tietoa odotetaan tietolähteestä. Pyydä lisäselvitys ja pyydä toimittajaa ilmoittamaan tieto raportin täydentämiseksi. Tulkinta ei estä työn tilaamista. Lisäselvitys on pyydettävä toimittajalta, jotta yrityksen tietojen voidaan katsoa olevan kunnossa. Symbolia käytetään silloin, kun tietoja odotetaan joltakin tietolähteeltä: esimerkiksi Verohallinnolta tai yrityksen omaa ilmoitusta noudatettavasta työehtosopimuksesta tai työterveyshuollon palveluntarjoajasta.

Ei velvollisuutta: Yrityksen ilmoituksen mukaan ei velvollisuutta kuulua rekisteriin. Symbolia käytetään, kun yrityksellä ei ole velvollisuutta kuulua esimerkiksi arvonlisäverovelvollisten rekisteriin tai ennakkoperintärekisteriin. Tulkinta ei estä työn tilaamista.

Tiedoissa selvitettävää: Tietolähteiden perusteella tilaajavastuutiedoissa on selvitettävää! Symbolia käytetään esimerkiksi silloin, kun tietolähteen mukaan yrityksen maksutiedoissa on selvitettävää. Tulkinta ei estä työn tilaamista, jos toimittaja antaa asiasta hyväksyttävän selvityksen tai todistuksen tilaajalle. Tilaajan tulee arvioida toimittajan sopivuus lisäselvityksen perusteella.

Tiedot eivät ole kunnossa: Tietolähteiden perusteella tilaajavastuutiedot eivät ole kunnossa! Symbolia käytetään esimerkiksi silloin, kun yritys on liiketoimintakiellossa tai konkurssissa.  Meidän tehtävämme on helpottaa yrityksesi hallinnollista kuormaa, jotta voit keskittyä olennaiseen! Nämä tulkinnat auttavat sinua tekemään vastuullisia hankintoja.

Hyödynnä raporttiasi - lataa Luotettavan Kumppanin markkinointiopas!

 


Lue lisää aiheesta