« takaisin etusivulle

Miksi työntekijätiedot kannattaa lisätä Ilmoita-palveluun?

raksa_ilmoita-1.jpg

Ennen kuin voit aloittaa työskentelyn työmaalla, sinun pitää huolehtia esimerkiksi työntekijätietojen ilmoittamisesta työmaan päätoteuttajalle ja henkilötunnisteiden hankkimisesta itsellesi ja työntekijöillesi.

Työntekijätietojen ilmoittaminen ja henkilötunnisteiden tilaaminen onnistuvat kätevästi veronumero.fi-sivustolla. Mikä parasta, voit ilmoittaa siellä työntekijätietoja ja rekisteröityä työmaalle täysin ilmaiseksi!

Työntekijätietojen ilmoittamisen taustalla on useita lainsäändäntöjä: veronumerolaki, työturvallisuuslaki ja verotusmenettelylaki. Veronumerolaki edellyttää, että kaikkien työntekijöiden veronumerot on ilmoitettava rakennusalan julkiseen veronumerorekisteriin ja että kaikilla työntekijöillä on veronumerolla varustettu kuvallinen henkilökortti työmaalla.

Työturvallisuuslain mukaan työmaan päätoteuttajalla on velvollisuus ylläpitää työmaan kulkulupa- ja henkilölistaa, ja verotusmenettelylain mukaan päätoteuttajan on raportoitava kuukausittain Verohallinnolle työmaalla toimineet henkilöt.

Työntekijätietojen ilmoittaminen

Veronumero-sivustollamme voit ilmoittaa omat ja yrityksesi työntekijätiedot. Tietojen ilmoittaminen on ilmaista. Kun lisäät ne sinne kerran, tiedot ovat kätevästi kaikkien tilaajiesi käytössä. Palvelumme on myös yhteydessä rakennusalan julkiseen veronumerorekisteriin, ja se tarkastaa, onko lisäämäsi veronumero ilmoitettu veronumerorekisteriin. Jos ei, voit kilauttaa Verohallinnolle ja hoitaa merkinnän veronumerorekisteriin helposti kuntoon.

Jos tilaajasi on antanut sinulle Työmaa-avaimen, voit  myös rekisteröityä Ilmoita-palvelussa kyseiselle työmaalle. Rekisteröitymisen jälkeen syöttämäsi tiedot ovat kätevästi työmaan tilaajan ja päätoteuttajan käytettävissä lakisääteistä raportointia varten. Kaikki yhteistyökumppanisi voivat hyödyntää syöttämiäsi tietoja, eikä sinun tarvitse toimittaa työntekijöiden henkilötietoja erikseen jokaiselle päätoteuttajalle.

Kun lisäät työntekijätiedot Ilmoita-palveluun kerran, on niiden päivittäminen ja hallinnointi helppoa: tiedot ovat näppärästi yhdessä paikassa. Ilmoita-palvelusta voit myös tilata Valttikortteja. Valttikortti on työturvallisuuslain mukainen kuvallinen henkilötunniste – Ilmoita-palvelun suhteen voisi siis käyttää myös sanontaa kaksi kärpästä yhdellä iskulla!

Tiedot tulee vahvistaa kahden vuoden välein

Työntekijäluettelon ylläpitäminen on työnantajan vastuulla – kukaan muu ei näiden tietojen todenperäisyyttä voi varmistaa. Jatkossa työsuhteet tulee vahvistaa Ilmoita-palvelussa vähintään kerran kahdessa vuodessa. Näin saamme varmistettua, että työntekijät pysyvät veronumerorekisterissä, kävivät he rakennustyömailla tai eivät. Jotta työntekijälistaan ei jäisi roikkumaan vanhentuneita tietoja, Tilaajavastuu poistaa puolestasi kaikki työntekijät, joiden tietoja ole kahden vuoden aikana vahvistettu.

Kaipaatko lisätietoa postauksessa mainituista lainsäädännöistä? Lataa oppaamme ilmaiseksi täältä:

Lataa opas veronumero-, verotusmenettely- ja työturvallisuuslaista!


Lue lisää aiheesta