« takaisin etusivulle

Mikä ihmeen tilaajavastuu?

09.6.2016

tanssiva_mies.jpg

Onko pääsi pyörällä termeistä, paperitöistä ja byrokratiasta? Kiristeletkö hampaitasi ja lykkäät paperityöt viime tinkaan vain, jotta voisit olla vielä yhden autuaan hetken ajattelematta niitä? Tilaajavastuu, tilaajavastuulaki, Luotettava Kumppani, tilaaja-jotain... Apua!?

Mikä rahastus tämä nyt taas on ja miten tämä liittyy tilaajavastuulakiin? Mikä ihme tämä tilaajavastuuhomma nyt on?

Tässäpä muutamia yleisimpiä harhaluuloja Tilaajavastuuseen liittyen:

  1. Tilaajavastuu on viranomainen

Suomen Tilaajavastuu Oy, tuttavallisemmin Tilaajavastuu, ei ole viranomainen tai lainsäätäjä, vaan yritys. Tilaajavastuun visiona on olla ostajien, myyjien ja viranomaisten välinen silta, ja Tilaajavastuun tarjoamat palvelut auttavat keventämään esimerkiksi tilaajavastuulain selvityksistä koituvaa hallinnollista työkuormaa.

  1. Tilaajavastuu on keksinyt tilaajavastuulain

Laki tilaajan selvitysvelvollisuudesta ja vastuusta ulkopuolista työvoimaa käytettäessä (tilaajavastuulaki) astui voiman vuonna 2007. Lain tarkoituksena on edistää yritysten välistä tasavertaista kilpailua ja torjua harmaata taloutta.

Lain pohjalle rakentui myös tilaajavastuulakia ajantasaisesti tulkitseva Luotettava Kumppani -palvelu, sekä koko Suomen Tilaajavastuu Oy yrityksenä.

  1. Tilaajavastuun palvelut ovat turhaa rahastusta

Palveluidemme hinnoittelu on maltillinen. Keskivertoyritykselle Luotettava Kumppani -palvelu on kannattava investointi, jos tilaajavastuulain mukaisia selvityksiä tulee toimittaa enemmän kuin yksi vuodessa!

Luotettava Kumppani -palvelu tuottaa vuosittain lähes 20 miljoonan euron säästön yritysten byrokratiakustannuksissa.

  1. Tilaajavastuu on turha pulju

Tilaajavastuun palvelut säästävät aikaa ja rahaa sekä tilaajilta että toimittajilta. Luotettava Kumppani -palvelun avulla yritys säästää, jos tilaajia on enemmän kuin yksi vuoden aikana! Hyötylaskurimme avulla voit tarkistaa, kuinka paljon palveluun liittyminen säästäisi aikaa ja rahaa.

Tilaajavastuun palveluiden avulla on torjuttu harmaata taloutta. Owal Groupin tutkimuksen mukaan Luotettava Kumppani -yrityksillä on keskimääräistä vähemmän verovelkaa.

Lisätietoja palveluidemme yhteiskunnallisista hyödyistä löydät täältä:

Lataa Yhteiskunnalliset hyödyt -esite

Haluamme keventää sinun hallinnollista työkuormaasi ja vähentää byrokratiaa. Missiomme on olla luotettavan yritystoiminnan tiennäyttäjä ja sillanrakentaja. Tehdään yhdessä arjesta helpompaa! Katso täältä, kuinka voimme auttaa.


Lue lisää aiheesta