« takaisin

Mikä ihmeen Ilmoita-palvelu?

14.12.2017

Jos olet tutustunut aiempiin blogiteksteihimme tai ollut yhteydessä asiakaspalveluumme, olet todennäköisesti lukenut tai kuullut jotain Ilmoita-palvelusta. Mikä se oikeastaan on ja miksi sillä on tällainen nimi? Ilmoita-palveluun pääset ilmoittamaan sekä yrityksesi että työntekijöidesi tiedot. Tietojen syöttämisen jälkeen palvelu tarkistaa automaattisesti, onko työntekijöidesi tiedot merkitty Verohallinnon ylläpitämään julkiseen veronumerorekisteriin.

Mikä ihmeen Ilmoita-palvelu

Ilmoita-palvelu on yksi osa Vastuu Groupin palveluperhettä, joka auttaa suomalaisia yrityksiä noudattamaan tilaajavastuu-, veronumero-, työturvallisuus- ja verotusmenettelylain vaatimuksia sekä vähentämään toimistoissa ja työmailla käytävää paperi- ja korttirallia.

Ilmoita-palvelun tiedot ovatkin pohjana monen muun palvelun sujuvaan toimintaan:

  1. Voit tilata ilmoittamillesi työntekijöille kuvalliset Valttikortit. Voit olla varma siitä, että nimitiedot ja veronumero ovat kortilla oikein, koska palvelu on tämän puolestasi tarkistanut. Valttikortit täyttävät lain vaatimukset rakennustyömailla käytettävistä henkilötunnisteista.
  2. Sopimustesi tilaajat voivat käyttää ilmoittamiasi yritystietoja Verohallinnolle kuukausittain tehtävään urakkaraportointiin. Urakkaraportoinnin onnistumiseksi sinun pitää muistaa myös rekisteröityä työmaalle – sekin onnistuu Ilmoita-palvelussa!
  3. Yritystietojen lisäksi työmaiden päätoteuttajat voivat käyttää ilmoittamiasi työntekijätietoja työntekijäraportointiin – työmaalle tekemäsi rekisteröitymisen perusteella. Sinun ei tarvitse toimittaa työntekijöiden henkilötietoja erikseen jokaiselle päätoteuttajalle, vaan he kaikki saavat ne samasta paikasta.
  4. Voit lisätä työntekijöillesi pätevyystietoja Taitorekisterissä. Palvelu mahdollistaa pätevyyksien tietojen tarkistamisen sähköisesti, eli poistaa ylimääräiset pätevyyskortit lompakosta pyörimästä.

Ja se nimi. Ilmoita. Mistä se tulee ja mitä se tarkoittaa?

Kun palvelu julkaistiin 2013, siellä pystyi ilmoittamaan oman veronumeronsa, ja tiedot ilmoitettiin edelleen suoraan veronumerorekisteriin. Keväällä 2014 Verohallinnon uuden linjanvedon myötä veronumeroiden ilmoittaminen suoraan veronumerorekisteriin Ilmoita-palvelun kautta päättyi. Nykyisin palvelun nimen mukainen ilmoittaminen tarkoittaakin tästä johtuen yritys- ja työntekijätietojen ilmoittamista kootusti yhteen paikkaan. Yksi ilmoitus, monta eri käyttötarkoitusta, vain yksi paikka ylläpitää kaikki tiedot!

 

veronumerolaki

 

Kaipaatko lisätietoa postauksessa mainituista laeista? Lataa oppaamme ilmaiseksi täältä.

Lataa opas työturvallisuus, veronumero- ja verotusmenettelylaista

 

 


Lue lisää aiheesta