« takaisin

Luottamus yrityskulttuurin peruskivenä

22.2.2017

luottamus yrityskulttuurin polttoaineena.jpg

Teemme Vastuu Groupilla asioita hieman eri tavalla. Yrityskulttuurimme on yksi esimerkki eri tavalla tekemisestä: viime vuonna aloitimme matkan, jonka päämääränä on luoda itseohjautuva organisaatio. Itseohjautuvuudesta on kirjoitettu viime aikoina paljon, ja yhä useampi yritys on ottanut mallin omakseen. Itseohjautuvuuden periaattella toimivassa organisaatiossa puretaan organisaatioiden perinteiset valtarakenteet, ja työntekijät ja heidän muodostamansa tiimit johtavat itse itseään.

Me uskomme aidosti ihmisten kykyyn kehittyä ja johtaa itse itseään. Haluamme rakentaa yhdessä uudenlaisen organisaation, joka ei perustu ihmisten lokeroimiseen toisten ylä- ja alapuolelle tai valtasuhteiden rakenteluun. Itseohjautuvuus sekä haastaa että vapauttaa. Yrityskulttuurin muuttaminen on prosessina pitkä ja kivinenkin, mutta se on tie parempaan. 

Yrityksemme ja yrityskulttuurimme johtotähti on luottamus. Haluamme työantajana valita luottamuksen tien, ja siksi valitsimme itseohjautuvuuden johtamismalliksi. Uskomme, että jos yrityksen unelma ja työntekijöiden unelmat ovat keskenään synkassa, vapautuu uskomaton määrä positiivista energiaa, joka heijastuu kaikkiin sidosryhmiin, etenkin asiakkaisiimme.

Minulle tämä on henkilökohtaisesti todella tärkeä asia. Olen aina unelmoinut mahdollisuudesta luoda parempi ja inhimillisempi johtamiskulttuuri. Jo 15-vuotiaana tiesin, että jonain päivänä johdan yritystä. Olen elämäni aikana ollut fantastisten johtajien ja aivan katastrofaalien johtajien alaisuudessa. Olen molemmista oppinut matkan varrella huikeasti. Elän tällä hetkellä omaa unelmaani ja olen todella innostunut mallista, jossa jokainen yrityksen työntekijä johtaa.

Uskomme, että tulevaisuudessa jokainen työntekijä on jonkin verkoston johtaja. Käsityksemme mukaan lähes kaikki nämä verkostot ovat kansainvälisiä. Tämä muuttaa meidän kaikkien tapaa toimia, ja se vaatii jokaiselta kykyä johtaa omaa työtään itseohjautuvasti. Olemme ylpeitä siitä, että olemme uskaltaneet valita uuden johtamismallin ja haluamme olla mukana tuomassa lisää inhimillisyyttä työpaikoille. Tämä on avaintekijä, jotta saamme myös kotimaamme nousuun.

Vastuu Groupilla jokainen päivä on erilainen ja vauhti on kova. Vaikka emme halua menettää ketteryyttämme ja uusiutumiskykyämme, opettelemme myös tekemään asioita systemaattisemmin – joskus jopa harkiten. Haluamme jakaa kokemuksiamme onnistumisistamme ja myös ei-niin-hyvin menneistä proggiksista. Toivotamme tervetulleeksi kaikki samanhenkiset kanssakulkijat seuraamaan matkaamme.

Lassen kirjoitus aloittaa postaussarjan, jossa kerromme polustamme kohti itseohjautuvaa organisaatiota. Voit tilata blogipostauksemme sähköpostiisi ja pysyt näin ajan tasalla matkamme kulusta.


Lue lisää aiheesta