« takaisin

Luotettavien Kumppaneiden verotietojen päivittyminen tehostuu

verotietojen päivittyminen.jpg

Alkuvuodesta asiakkaamme saattoivat huomata, että verotietojen päivittymisessä Luotettava Kumppani -raporteille oli viiveitä. Valitettava päivitysviive johtui järjestelmäpäivityksistä: Verohallinnon käynnissä oleva laaja Valmis-hanke tähtää Verohallinnon järjestelmien kehittämiseen ja uudistamiseen, ja samalla myös Verohallinnon ja Tilaajavastuun välistä tiedonvaihtokanavaa uudistettiin. Järjestelmäpäivitysten valmistuttua saamme haettua verotietoja useammin kuin ennen. Verohallinnon päivitys valmistui tammikuun lopussa, ja pääsimme jälleen päivittämään Luotettavien Kumppaneiden verotietoja massana helmikuun alusta alkaen.

Jotta kaikki olisi täydellistä, teemme vielä hienosäätöjä omiin järjestelmiimme. Kun saamme kaiken valmiiksi, voimme hakea Verohallinnolta Luotettavien Kumppaneiden veronmaksutietoja jokaisena arkipäivänä. Ennen päivitystä pystyimme hakemaan verotietoja paljon harvemmin. Saamamme verotiedot ovat myös aiemmin saamiamme tietoja laajempia, ja saamme päivitysten myötä kaikki samat tiedot kuin verovelkatodistuksella.

Järjestelmäpäivitys helpottaa sekä uusia että vanhoja Luotettava Kumppani -asiakkaitamme. Uusien asiakkaidemme verojen maksutiedot saadaan päivitettyä palveluumme Luotettavaksi Kumppaniksi liittymistä seuraavana arkipäivänä. Vanhoilla asiakkaillamme esimerkiksi verottajan kanssa sovitun maksujärjestelyn tieto saadaan päivitettyä verottajalta saadun automaattisen tiedon perusteella. Verojen maksutietojen päivittämiseksi ei siis tarvitse enää toimittaa verovelkatodistuksia asiakaspalveluumme, vaan saamme tiedon suoraan Verohallinnolta.  Näin saamme palveltua asiakkaitamme nopeammin ja paremmin.

Mahdollisesti muodostuneen velan päivittämisessä Luotettava Kumppani -raportille otamme huomioon viiveen pankkisiirtojen kanssa, ja rauhoitamme tietojen päivittämisen eräpäivän lähettyvillä. Pienet maksumyöhästymiset eivät vielä aiheuta merkintää raportille.

Miksi verotietoja sitten päivitellään ja tarkistellaan?  

Vuonna 2007 voimaan astunut tilaajavastuulaki edellyttää, että työn tilaajat tarkastavat toimittajiensa hoitaneen lakisääteiset velvoitteensa. Selvitettäviä tietoja ovat esimerkiksi veronmaksutiedot sekä selvitys siitä, onko yritys merkitty ennakkoperintärekisteriin, työnantajarekisteriin ja arvonlisävelvollisen rekisteriin. Tilaajavastuutiedot eivät saa olla kolmea kuukautta vanhempia, ja tarkemman erittelyn niistä voit lukea vaikkapa täältä.

Entä mikä se tilaajavastuulaki oikein on? Voit kerrata sitä vaikka oheisen oppaan avulla:

Lataa tilaajavastuulaki pähkinänkuoressa -opas


Lue lisää aiheesta