« takaisin

Luotettava Kumppani ja entistä ehommat ehdot

19.10.2018

shutterstock_485981683

Luotettava Kumppani -palvelun ehdot ja valtuutus on päivitetty. Uudet Luotettavat Kumppanit liittyvät muiden joukkoon uusin ehdoin ja valtuutuksin, vanhoille asiakkaille on viestitetty muutoksesta sähköpostitse. Jotta uutta valtakirjaa ei tarvitse vertailla vanhaan ja etsiä eroavaisuuksia, on tässä listattuna muutokset ja uudistukset:

Entistä selkeämmät ehdot

Ehtojen ja valtuutuksen sanamuotoja, kirjoitusasua ja tapoja ilmoittaa asiat on selkeytetty. Uusissa ehdoissa esimerkiksi Verohallinto kirjoitetaan nyt isolla alkukirjaimella ja puhutaan Tilaajavastuu-palveluista Tilajaavastuu.fi-palvelun sijaan.

Aiempaa tarkemmin kuvattuna ehdoissa on myös se, miten ehtojen muuttuessa toimitaan: asiakkaille ilmoitetaan 30 päivää aikaisemmin sähköpostitse ehtojen muutoksista, ja tiedote lisätään verkkosivuillemme. Uudet, päivitetyt ehdot ja päivitetty valtuutus astuvat voimaan automaattisesti kaikille asiakkaillemme. Mikäli asiakas ei hyväksy muutoksia, hänen tulee irtisanoa yrityksensä Luotettava Kumppani -palvelun sopimus.

Vastuuvakuutusten automatisointi

Valtuutuksessa on tarkennettu Tilaajavastuun oikeutta pyytää vastuuvakuutuksen todistuksessa näkyvät tiedot suoraan vakuutusyhtiöstä, sillä tavoitteemme on automatisoida tulevaisuudessa myös vastuuvakuutustiedot. Koska vastuuvakuutus ei ole tilaajavastuulain vaatima tieto ja on vakuutussalaisuuden piirissä, tulee valtuutukselta selkeästi käydä ilmi, että asiakasyritys antaa suostumuksen tietojen pyytämiseen suoraan vakuutusyhtiöltään.

Valtuutukselle on myös lisätty tieto potilasvakuutuksen tietojen julkaisemisesta Luotettava Kumppani -raportilla. Myös potilasvakuutuksen tiedot on tarkoitus päivittää palveluun automaattisesti vastuuvakuutustietojen automatisoinnin myötä.

Työterveyshuollon toimintasuunnitelma

Terveyspalvelutuottajien pyynnöstä työterveyshuollon tietoja Luotettava Kumppani -raportilla on laajennettu. Jatkossa myös tieto työterveyshuollon toimintasuunnitelman noudattamisesta julkaistaan raportilla, sillä työterveyshuoltolaki ja valtioneuvoston asetus vaativat toimintasuunnitelman voimassaoloa.

Tieto toimintasuunnitelman voimassaolosta ei vaikuta raportin tai työterveyshuoltotiedon tulkintaan. Tieto lisätään vain niiden palveluntuottajien osalta, joiden kanssa on sovittu sekä työterveyshuollon automaattisesta päivittämisestä että toimintasuunnitelmatiedon ilmoittamisesta. Täältä löydät ajantasaisen listan niistä palveluntuottajista, joilta saamme työterveyshuollon tiedot automaattisesti.

Tietoja Verohallinnolta

Näiden uudistusten lisäksi valtuutuksen Verohallintoa koskevaan kohtaan on tarkennettu, että Tilaajavastuu saa Verohallinnolta verojen maksamista koskevan todistuksen tiedot tai verovelkatodistuksen ja sen liitteen tiedot. Näiden tietojen pohjalta tehdyt tulkinnat päivitetään Luotettava Kumppani -palveluun. Tämä on jatkoa Verohallinnon viime vuoden alussa tekemälle järjestelmäuudistukselle, jonka johdosta Luotettava Kumppani -asiakkaiden verojen maksutietojen päivittäminen parantui.


Lue lisää aiheesta