« takaisin

Kulttuurituottajasta palvelunomistajaksi – Lue Lauran uratarina

10.12.2020

Kulttuurintuottajasta palvelunomistajaksi – lue Lauran tarina-1

Uratarina-blogisarjamme saa pitkästä aikaa jatkoa, kun pääsemme tutustumaan kohta viisi vuotta Vastuu Groupilla työskennelleeseen Laura Ahoon. Laura tuli aikoinaan töihin asiakaspalveluun, mutta on kasvanut Vastuu Group -uransa aikana uuteen rooliin vastaamaan yritystilimme kehityksestä.

Laura pitää langat käsissään

Luotettava Kumppani -palvelu tuli Lauralle tutuksi jo heti alkumetreillä, nimittäin Laura aloitti asiakaspalvelutöissä muun muassa käsittelemällä Luotettava Kumppani -valtakirjoja. Tästä Laura eteni nopeasti asiakaspalveluasiantuntijaksi kollegan vanhempainvapaan tuurauksen kautta ja työskentelee edelleen Luotettava Kumppani -palvelun parissa. Nykyisessä roolissaan Laura nimittäin muun muassa vetää Luotettava Kumppani -raportin kielistysprojektia.

Lauran pääroolina on kuitenkin Vastuu Groupin yritystilin palvelunomistajuus, service ja product ownerin hatut päässään. Tämä tarkoittaa, että hänellä on vastuu sekä yritystilin operatiivisesta toiminnasta, kehitystarpeiden kartoittamisesta että tarkemmasta kehityksen suunnittelusta kehitystiimin kanssa.

Tunnustus kollegoilta yllätti

Vuoden 2019 kesäjuhlissa Lauran silmät kostuivat kyynelistä, sillä hänen kollegansa olivat äänestäneet hänet Vuoden vastuugrouplaiseksi. ”Kunnia tuntui hienolta ja yllättävältä, kiitolliselta ja hämmentävältä. Omasta mielestäni olen yrittänyt räpiköidä ja saada asioita tehtyä”, muistelee Laura myöhemmin saamaansa kunniamainintaa.

Vaikka omasta mielestään Laura on vain räpiköinyt, on hän muiden mielestä palkintonsa todella ansainnut. Kollegoiden mielestä hän on todellinen Vastuu Groupin tukipilari, joka tarttuu aktiivisesti vastaantuleviin haasteisiin ja löytää niihin ratkaisut. ”Laura ymmärtää mainiosti firmamme asioita monesta näkökulmasta, kokemuksen myötä tuntee jokaisen palvelumme ja ymmärtää myös teknistä puolta”, oli eräs Lauran kollegoista perustellut valintaansa.

Vastuu Groupissa Lauraa inspiroi lämminhenkinen työyhteisö

Käytännön toteuttajaksi tunnustautuva Laura on opiskellut kulttuurituottajaksi. Jos Laura ei työskentelisi Vastuu Groupilla, löytyisi mieluisa työpaikka kulttuurin parista. ”Jos en olisi täällä, olisin varmaan kulttuurialaa edistämässä. Minusta olisi hienoa auttaa kulttuurialan ammattilaisia saamaan jalansijaa ulkomailla ja auttaa omalla työlläni ihmisiä toteuttamaan intohimojaan ja olemaan hyvä siinä. Tai sitten olisin jonkin hyvin pienen tapahtuman tapahtumatuottaja, sekin voisi olla kivaa.”

Vastuu Groupin onneksi Laura on ainakin toistaiseksi tukevasti juurtunut yritykseemme. Laura kertoo viihtyvänsä Vastuu Groupilla erityiseksi siksi, että työyhteisö on niin hyvä ja lämminhenkinen. ”Meillä saa olla oma itsensä. Täällä tuetaan kokonaisvaltaista hyvinvointia ja ymmärretään, että työ ei ole koko elämä. Ollaan aivan mahtava yritys myös siksi, koska meillä on hyvä kiittämisen ja palkitsemisen kulttuuri. Jokainen saa olla mukana kiittämässä ja palkitsemassa kollegoitaan”, Laura iloitsee.

Haluatko tutustua muiden vastuugrouplaisten uratarinoihin? Kaikki uratarinamme löydät täältä.

Uratarina-blogisarjassamme kerrotaan työntekijöidemme erilaisista poluista Vastuu Groupilla. Jos haluat tutustua vastuugrouplaisiin paremmin, voit tilata blogipostauksemme sähköpostiisi.


Lue lisää aiheesta