« takaisin

Kirjeenvaihtajamme Italiasta

08.7.2016

italia.png

Pioneeriryhmä Perkkaan toimistolta lähti kokeilemaan siipiään Pescaraan, Italiaan. Seikkailijoiden määrä vaihteli, kuten myös matkan kesto. Parhaimmillaan Pescaran Villassa majailijoita oli peräti 11, työntekijöiden lisäksi mukana oli myös kotijoukkoja. Pescaran jälkeen osa reissaajista jatkoi matkaansa vielä Roomaan muutamaksi päiväksi. Tarkoitus oli yhdistää omakustanteinen ulkomaanmatkailu ja työnteko uudenlaisessa ympäristössä.

Pescara sijaitsee Italian itärannikolla reilun parin tunnin ajomatkan päässä Roomasta. Kaupunki on suhteellisen pieni ja rauhallinen. Viehättävä kaupunki siis kaikin puolin.

Reissulla ei leimattu kellokortteja, ja ihmiset aloittivat ja lopettivat työt eri aikaan. Joku saattoi herätä aamukahdeksalta (joskus jopa aamuseitsemältä) ja joku kymmenen jälkeen. Joku lähteä iltapäivällä pyöräretkelle ja toinen lenkille. Joku jatkoi työntekoa vielä iltamyöhäisellä. Lopputuloksena oli kuitenkin tehokas ja innovatiivinen työpäivä. Palavereihin osallistuttiin etänä silloin kun oli sovittu.

Ihmiset hoitivat itsenäisesti työnsä, mutta toimivat loistavasti myös tiiminä. Koska asuimme tiiviisti, oli avun pyytäminen ja toisen tavoittaminen jopa helpompaa kuin toimistolla. Lisäksi Italian edustajistomme koostui useiden eri osa-alueiden asiantuntijoista, joten apua sai pulmaan kuin pulmaan.

Vaikka työtä tehtiin eri aikoina, oli päivässä vähintään yksi yhteinen hetki: illallinen. Tässä yhteishenki ja eteläeurooppalainen kulttuuri yhdistyivät. Kokkasimme ja söimme yhdessä. Tosin suomalaiselle vatsalle (minun vatsalleni) melko myöhään, kahdeksan jälkeen illalla. Toki ryhmärämämme kävi myös ulkona syömässä. Vastoin kaikkia ennakko-odotuksia italialainen ravintolaruoka oli pettymys. Tästä siis krediittiä omille gourmet-kokeillemme: yhdessä tehty ruoka oli parasta!

Työn ohella muut arjen rutiinit hoidettiin yhdessä. Jokainen sai pestä pyykkiä, kun vuoroista sovittiin. Oveen koputettiin, jos vessa oli varattu (ainakin yleensä). Jos huoneen ovi oli kiinni, annettiin toisen olla rauhassa. Kun tuli aika luovuttaa asunto ja siivota, tartuttiin imuriin ja rättiin. Kaveria ei jätetty.

Vapaa-aikana rentouduttiin aurinkoa ottamalla, lenkkeilemällä, kävelemällä, shppailemalla, palloa potkimalla, korttia pelaamalla tai paikallista viiniä maistellessa. Kaiken kaikkiaan kokemus oli juuri sitä, mitä lähdettiin hakemaan. Rohkeutta tehdä eri tavalla, innovatiivisuutta, rentoutumista, yhteisöllisyyttä, kulttuuria ja asenteellista Tilaajavastuu-henkeä.

Tämän takia meillä on mahtava työpaikka. Suosittelen kaikille! Multo bene!

Reissun plussat ja miinukset:

+ Hyvä team spirit
+ Italian kielioppi parani
+ Pyöräretket
+ Lämpö ja aurinko
+ Hintataso
+ Kaveria ei jätetä -mentaliteetti
+ Tunnelmallinen Pescara
+ Nähtävyyksien Rooma
+ Mukavat kämpät
+ Vapaus, luova ympäristö

- Heikot astiat, etenkin lasit
- Paikoittain huono ravintolaruoka
- Vatsatauti
- Non parla Englese


Lue lisää aiheesta