« takaisin

Kiinteistöpalvelu- ja rakentamisalan työllistymisen haasteet ratkaistaan yhdessä tekemällä

Kiinteistöpalvelu- ja rakentamisalan työllistymisen haasteet ratkaistaan yhdessä tekemälläTyö- ja elinkeinoministeriön, Rakennusteollisuuden, Rakennusliiton ja Vastuu Groupin Digitaalinen työllistyminen -hankkeessa käynnistettiin kiinteistöpalvelu- ja rakennusalan jatkuvan oppimisen ja työllistymisen verkostotyö. Yhdessä verkoston kanssa määritimme verkostotyölle neljä selkeää tavoitetta: KIRA-alan houkuttelevuuden lisääminen, korkeampi työllisyys, osaavampi työvoima ja rakentamisen laatu.

Työntekijöitä rakennusalle Uudenmaan ja Itä-Uudenmaan alueella välittävä Visentti Palvelut Oy:n myyntijohtaja Miika Tiihonen on osallistunut aktiivisesti kanssamme ekosysteemityöhön. Kysyimme Miikalta ajatuksia, mitä ekosysteemityö on antanut heille.

Miksi lähditte mukaan ekosysteemityöhön?

Miika: Visentti Palvelut haluaa auttaa Suomen kunnianhimoisessa työllistymistavoitteessa ja tukea omalta osaltaan ihmisten työllistymistä. Nykyiset ja uudet toimintatavat sekä digitalisaation hyödyntäminen ovat tärkeitä tavoitteiden saavuttamisessa. Koemme prosessien nopeutuvan, mikä näyttäytyy työnhakijalle sujuvampana rekrytointiprosessina ja asiakkaillemme nopeampana sekä luotettavampana palveluna. Varmistettu ja ajantasainen tieto henkilöiden todistuksista, sertifikaateista sekä pätevyyksistä tuo luotettavuutta ja samalla nopeuttaa rekrytoinnin prosesseja.

Mitä verkostotyö on antanut teille?

Miika: Vuoropuhelu oppilaitosten, rekrytointi- ja HR-järjestelmien palveluntarjoajien sekä muiden eri tahojen kanssa on ollut antoisaa. Lisäksi workshop-tyyliset tapahtumat ovat olleet konkreettisia, ja niissä on päässyt aidosti miettimään alan haasteita sekä niiden taklaamista.

Omien ja muiden esitykset ovat avartaneet näkemystä ja luonut positiivista virettä, että yhdessä voimme kehittää toimintaa eteenpäin. Erilaiset tehtävät ovat auttaneet syventymään nykyhetken kuvaamiseen sanoiksi ja on ollut hyvä pohtia muiden ammattilaisten kanssa tulevaisuuden varalle parhaiden käytäntöjen valjastamista.  

Miten Visentti tavoittaa työntekijät?

Miika: Kuuluisan puskaradion ja nykyisten työntekijöiden suositusten lisäksi Visentti tavoittaa työntekijöitä useista eri kanavista ja monipuolisella yhteistyöllä. Markkinoinnissa hyödynnämme eri keinoja ja etenkin digi- ja somemarkkinoinnissa pyrimme saavuttamaan meille relevantin kohdeyleisön aktiivisella otteella. Oppilaitosyhteistyö eri asteilla ja rekrytointitapahtumat ovat konkreettisia hyviä keinoja päästä tutustumaan tulevaisuuden osaajiin. On ollut hienoa toimia eri kaupunkien ja kuntien kanssa ja huomata heidän aktiivisuutensa tapaamisissa sekä erilaisten rekrytointitilaisuuksien järjestämisessä.

Tahdomme aktiivisuudellamme näyttäytyä työntekijöillemme, aktiivisille ja passiivisille työnhakijoille sekä yrityksille ennakkoluulottomana, ketteränä kasvu- ja kehityshaluisena toimijana, joka välittää laadusta ja ammattitaidoista.

Miksi kannattaisi osallistua mukaan verkostotyöhön?

Miika: Tässä pääsee olemaan mukana kehittämässä alaa eteenpäin ja luomassa uutta. Kaikkien eri toimijoiden näkemykset ja kokemukset otetaan huomioon. Niiden pohjalta saadaan varmasti aidosti hyviä tuloksia aikaan. Mitä monipuolisempi osallistujajoukko on, niin sitä parempi lopputuloksesta muodostuu.

Katso myös video, jossa Tiihonen jakaa omia kokemuksiaan Digitaalinen työllistyminen -hankkeen verkostotyöstä.

 

Haluatko pysyä kärryillä Digitaalinen työllistyminen -hankkeen käänteissä? Uutiskirjeen tilaamalla pääset hyödyntämään verkostotyössä tehtyä materiaaleja ja saat ensimmäisten joukossa tietää hankkeen tuoreimmat kuulumiset sekä tulevat tapahtumat.


Lue lisää aiheesta