« takaisin etusivulle

Kesälomalla viimeinkin

21.6.2016

mansikat.jpg

Kesäloma! Viimeinkin saat nauttia vapaa-ajasta oman mielesi mukaan ahkeroiden, rentoillen, matkustellen, mökkeillen. Loma on parhaimmillaan, jos voit pitää sen niin, ettei tarvitse tehdä töitä. Vietitpä lomasi miten hyvänsä, muutaman vinkin avulla voit tehdä lomarentoutumisen helpommaksi:

  • Hoida rästihommat pois ennen loman alkamista.
  • Tee lista niistä asioista, joita ei vielä tarvitse aloittaa tai joita ei vielä tarvitse saada valmiiksi. Voit aloittaa niistä loman päätyttyä.
  • Jos mahdollista, älä katso työsähköpostia lomalla. Jos se ei ole mahdollista, tee se vain kerran päivässä.
  • Muista laittaa sähköpostiin poissaoloviesti, jossa voit kertoa, miten olet tavoitettavissa ja kuka sinua poissaollessasi mahdollisesti tuuraa.
  • Jos mahdollista, laita työpuhelin pois päältä ja laita lomavastaaja päälle. Jos sinulla ei ole työpuhelinta erikseen, niin poista puhelimestasi esimerkiksi Slack kokonaan.
  • Jätä kalenteriin tilaa loman jälkeiselle viikolle, jotta voit rauhassa katsoa loman aikana tulleet työt ja sähköpostit.
  • Anna itsellesi lupa lomaan ja muista rentoutua!

Jos olet Luotettava Kumppani, pidä huolta siitä, että tietosi pysyvät kunnossa kesälläkin!

Tiedot veroista, eläkevakuutuksesta ja lakisääteisestä tapaturmavakuutuksesta päivittyvät suoraan tietolähteistä. Huomioi, että seuraava työterveyshuoltotiedon päivityspyyntö lähetetään heinäkuun alussa. Jos et itse pysty vahvistamaan tietoja heinäkuun aikana, ilmoita meille sijaisesi tiedot.

Miksi sitten kysymme työterveyshuoltotietoja? Tilaajavastuulain mukaan tilaajan on selvitettävä myös, että toimittaja on järjestänyt lakisääteisen työterveyshuollon työntekijöilleen.

Kaipaatko pikakertausta tilaajavastuulaista? Lataa tilaajavastuulaki pähkinänkuoressa -opas


Lue lisää aiheesta