« takaisin

Juhlavuoden vauvatalkoot Tilaajavastuulla

20.12.2017

Tilaajavastuun nallet.jpgSuomen 100-vuotisen itsenäisyyden juhlavuotena Tilaajavastuulla on saatu nauttia ja juhlia iloisista vauvauutisista pitkin vuotta. Vauvauutisia tupsahteli tämän tästä, ja vuoden aikana tilaajavastuulaisille syntyi kahdeksan pientä ja suloista ihmettä. Tilaajavastuulaisten ”vauvatalkoot” sai toimitusjohtajamme Lassenkin jo naureskelemaan miettivästi, että mahtaakohan toimistomme vedessä olla jotain vikaa.  

Tilaajavastuulla panostetaan joustavuuteen, on sitten kyse muutosta kauemmaksi, elämäntilanteen muutoksesta tai perheenlisäyksestä. Työntekijöistä välitetään ja erilaisiin tilanteisiin halutaan aina tarjota vaihtoehtoja, esimerkiksi perhevapailla oleville tarjotaan vaihtoehtoisia tapoja töihin paluuseen. Joustavilla mahdollisuuksilla halutaan motivoida ja sitouttaa työntekijöitä.

Monilla perhevapailta palaavilla pyörii varmasti samoja ajatuksia töihin paluun suhteen: Miten sovitan työn ja perheen arjen? Miten pärjään taas työelämässä? On helpottavaa tuntea itsensä tervetulleeksi töihin ja tietää, että uusi arki saadaan varmasti muokattua niin työnantajalle kuin työntekijällekin sopivaksi. Kaikille on tärkeää kokea, että juuri minun elämäntilanteeni otetaan huomioon ja minulla on paikka, jonne palata.

Perhevapailla olevat vanhemmat perustivat yhteydenpitoa varten ryhmän WhatsAppiin. Vanhemmat ovat järjestäneet säännöllisesti tapaamisia ja yhteisiä jumppia, ja vauvatkin ovat aina silloin tällöin käyneet tutustumassa toimistolla muihin tilaajavastuulaisiin. Pikkulasten vanhemmat ovat olleet mukana Tilaajavastuun tapahtumissa ja juhlissa, joten yhteys työyhteisöön ei ole katkennut vapaidenkaan aikana. Muiden työntekijöiden yhteys äitiyslomalla oleviin on pysynyt, vaikka toimistolla ei samaan tapaan oltaisikaan, ja myös uudet tilaajavastuulaiset ovat päässeet tutustumaan perhelomalaisiin.

Välitämme aidosti toinen toisistamme, ja kuten Amanda aiemmassa blogissaan kirjoitti, haluamme olla edelläkävijä inhimillisemmän organisaatiokulttuurin luomisessa. Yksi osa inhimillisyyttä on kuunnella ja kiinnostua toisen asioista, josta hyvänä esimerkkinä on huomioida työntekijöiden erilaiset elämäntilanteet ja tarjota niihin vaihtoehtoja.


Lue lisää aiheesta