« takaisin

GPTW 2020 – itseohjautuvuudella mahtavaksi työpaikaksi!

14.2.2020

GPTW 2020

Vastuu Group sijoittui upeasti Great Place to Work® -tutkimuksessa keskisuurten yritysten sarjassa 5. sijalle! Great Place to Work® on maailman laajin henkilöstötyytyväisyystutkimus, jonka tavoitteena on henkilöstön parempien työolojen ja yhteishengen kohottamisen kautta yrityksen arvon, asiakastyytyväisyyden sekä tuottavuuden parantaminen. Kiitos loistavasta sijoituksesta kuuluu kaikille Vastuu Groupin työntekijöille!

Aito välittäminen luo ainutlaatuisen yrityskulttuurin

Meille on ominaista aito välittämisen kulttuuri ja se, että haluamme olla inhimillisten työpaikkojen edelläkävijä. Yritystämme ohjaavat inhimilliset arvot ja meille on ominaista kiinnostus työkaverin hyvinvointia, persoonaa, arkea ja kokonaista minää kohtaan. Itseohjautuvuuden tuoma yksilön vapaus – ja samalla vapauden tuoma vastuu – luovat tasa-arvoisen innostuneen ilmapiirin. Tämä puolestaan luo pohjan luovuudelle, uskallukselle ja rohkealle kokeilukulttuurille. Joustava ja ihmisten eri elämäntilanteet huomioiva ja kannustava yrityskulttuurimme on ainutlaatuinen.

Luottamusta rakennetaan vastuunannolla

Yrityskulttuurimme perustana on luottamus, joka on samalla kaiken tekemisemme ydin, niin liiketoiminnassamme kuin arjessamme. Teemme luottamukseen perustuvia palveluita ja välitämme luotettavaa dataa. Luottamus liiketoiminnassa ei kuitenkaan rakenna yrityksen kulttuurillista arkea, vaan se, miten luotamme toisiimme päivittäisessä kanssakäymisessä.

Tämä nivoutuu myös Great Place to Work® -tutkimukseen, sillä myös heidän mukaansa ”Luottamukseen perustuvan yrityskulttuurin rakentaminen on strateginen valinta. Hyvässä työpaikassa saavutetaan organisaation tavoitteet ihmisten kanssa, jotka haluavat tehdä parhaansa ja jotka työskentelevät yhtenä joukkueena luottamuksen ilmapiirissä.”

Luomme luottamusta avoimella ja kannustavalla keskustelukulttuurilla ja hierarkiattomuudella. Asetamme tavoitteemme yhdessä ja keskustelemme niistä puolivuosittain koko firman kick-off-tilaisuuksissa. Varsinaista johtoporrasta meillä ei ole ja kaikki osallistuvat keskusteluun omasta roolistaan käsin. Jokaisella meistä on oikeus ja velvollisuus tehdä päätöksiä oman roolinsa tarpeen mukaan ja yhdessä sovitun prosessin mukaisesti.

Itseohjautuva yrityskulttuuri palkitsee

Vaikka olemme itseohjautuvuudessa aika lailla edelläkävijöitä verrattuna moneen muuhun yritykseen, elämme mekin vielä osaltaan itseohjautuvuuden kokeilukulttuurissa. Erään kollegani sanoin ”meillä saa häröillä melko vapaasti tietyissä rajoissa, kollegoita ja asiakkaita kunnioittaen”.

Uskomme kuitenkin, että ainutlaatuinen yrityskulttuuri palkitsee lopulta niin henkilöstön hyvinvointina, kuin viivan alla. Sen takia jatkamme vankkumatonta työtämme yrityskulttuurimme eteen. Pidämme huolta yrityskulttuuristamme muun muassa fiilismittarilla, jolla arvioidaan henkilökunnan mielialaa. Työntekijämme saavat arvioida fiiliksensä ja kommentoida anonyymisti, mikä on mahtavasti tai vastaavasti mikä mättää. Tämänhetkinen GPTW-sijoituksemme on loistava, mutta emme saa jäädä laakereillemme lepäämään.

Täältä voit lukea lisää yrityskulttuuristamme!

 

Mikä ihmeen Place to Work®?

Great Place to Work® on kansainvälinen organisaatio ja maailman laajin vuosittainen johtamistutkimus, jonka tarkoituksena olla yritysten apuna organisaatiokulttuurin muutoksessa. Sen tavoitteena on henkilöstön parempien työolojen ja yhteishengen kohottamisen kautta yrityksen arvon, asiakastyytyväisyyden sekä tuottavuuden parantaminen ja missiona paremman yhteiskunnan luominen auttamalla organisaatioita kehittämään parempia työpaikkoja.

 


Lue lisää aiheesta