« takaisin

If Vakuutus automatisoi vastuuvakuutustietonsa Luotettava Kumppani -raportille

Luotettava Kumppani -asiakkaidemme tilaajavastuutiedot ovat saatavilla kätevästi Vastuu Groupin Luotettava Kumppani -raportilla. Näiden tilaajavastuulain mukaisten lakisääteisten tietojen lisäksi useat tilaajat pyytävät tai jopa edellyttävät toimittajiltaan myös todistukset yritysten mahdollisista vastuuvakuutuksista.  

Miksi Luotettava Kumppani -raporttia ei saa takautuvasti

Asiakkaillamme on mahdollisuus saada myös vastuuvakuutustiedot Luotettava Kumppani -raportille, jolloin vastuuvakuutustodistusta ei tarvitse toimittaa tilaajalle erikseen raportin liitteenä. Vastuuvakuutustiedot eivät kuitenkaan vaikuta raportin tulkintaan, vaan kyseessä on vapaaehtoinen lisätieto. 

Maaliskuusta 2023 alkaen If Vakuutus toimittaa meille vastuuvakuutustiedot automaattisesti niistä yrityksistä, jotka ovat ilmoittaneet Vastuu Groupille vakuutusyhtiökseen Ifin. Aikaisemmin mukaan tiedonvaihtoon on saatu Fennia, Pohjantähti ja Protector Vakuutus (Suomen sivuliike). 

 

Vakuutustiedot Luotettava Kumppani -raportille

Olemme solmineet Ifin kanssa sopimuksen yritysten toiminnan vastuuvakuutustietojen automaattisesta päivityksestä. Ifin asiakkaiden ei siis tarvitse enää vakuutuskauden vaihtuessa toimittaa uutta todistusta, jotta heidän vakuutustietonsa pysyisivät ajan tasalla Luotettava Kumppani -raportilla.

 

Onko sinulla useampi Y-tunnus?

Luotettava Kumppani -palvelu ja Ifin vakuutustiedot perustuvat asiakasyrityksen Y-tunnukseen. Tästä syystä saamme tiedot vastuuvakuutuksista vain niistä yrityksistä, joiden Y-tunnuksella on otettu vakuutus Ifiltä.

Emme siis saa automaattisesti esimerkiksi konsernin tytäryhtiöiden vakuutustietoja, vaan tarvitsemme tytäryritysten vastuuvakuutustiedon lisäämiseksi tiedon kaikista niistä yrityksistä, jotka kuuluvat emoyhtiön vakuutuksen piiriin, sekä vastuuvakuutustodistuksen.

 

Tiedonvaihdosta sopiminen pähkinänkuoressa

Tällä hetkellä Ifin, Fennian, Pohjantähden ja Protectorin kanssa on sovittu vastuuvakuutustietojen vaihdosta. Teemme mieluusti sopimuksen myös muiden vakuutusyhtiöiden kanssa! 
 
Tiedonvaihto vaatii vakuutusyhtiöltä vain muutaman asian: 

  • Yhteistyösopimuksen allekirjoittaminen.
  • Vakuutusyhtiön tietojärjestelmästä saa Y-tunnuksen perusteella noudettua vakuutustodistuksella olevat tiedot.
  • Tiedonvaihdon testaaminen.
  • Asiakkaiden tiedottaminen Vastuu Groupin toimesta ja yhteistyön aloittaminen. 

Jos haluat sopia vakuutustietojen tiedonvaihdosta tai saada lisätietoja, ota yhteyttä asiakaspalveluumme osoitteeseen asiakaspalvelu@vastuugroup.fi. 

 

 


Lue lisää aiheesta